Entitats d’immigrants critiquen la posició del PPC respecte al Pla d’Acollida

Tazumal Catalunya-El Salvador, Taarof Bi Salam i ASERM han fet públic un comunicat conjunt

Tres entitats de col•lectius immigrants, Tazumal Catalunya el Salvador, la marroquina Taarof Bi Salam i l’equtoriana ASERM s’han pronunciat avui en referència a les crítiques de la candidata del PPC, Eva García, al Pla d’Acollida d’Immigrants que ha fet l’Ajuntament. Segons l’alcaldable popular, el Pla no limita la capacitat d’acollida de nouvinguts i pot donar peu a què ens construeixin mesquites o altres temples religiosos. García també opina que l’arribada massiva d’immigrants genera problemes de seguretat i provoca la creació de “ghetos” al municipi.

Aquestes manifestacions de la candidata popular han rebut fortes crítiques per part dels col•lectius d’immigrants que hi ha a la localitat. Rafael Alemán, de Tazumal-Catalunya-El Salvador, considera una “irresponsabilitat utilitzar la immigració per guanyar vots fent afirmacions que poden malmetre la convivència entre la població autòctona i la nouvinguda”. Els tres col•lectius immigrants que hi ha a Montcada, Tazumal Catalunya el Salvador, Taarof Bi Salam i Aserm han fet un comunicant en què expressen el seu suport al Pla d’Acollida que ha aprovat l’Ajuntament de Montcada. Les entitats consideren que el Pla afavorirà la cohesió social.

Davant de les crítiques de les entitats, la candidata del PP, Eva García, ha acusat l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), –i candidat a la reelecció– de “no afrontar la seva responsabilitat i defensar el projecte sinó d’escudar-se darrera d’aquests col•lectius”. La candidata popular diu que l’únic que ha fet Arrizabalaga és acusar-la de voler aplicar a Montcada polítiques d’extrema dreta però no ha donat arguments positius sobre el Pla d’Acollida. Per la seva banda, l’alcalde de Montcada i Reixac ha negat que hagi utilitzat les entitats per donar la cara davant les crítiques del Partit Popular i creu que “les paraules de García són el suficientment greus com perquè aquests col•lectius s’hi posicionin en contra”. Arrizabalaga ha reiterat que la candidata del PP està adquirint cada vegada més postures “d’extrema dreta” i creu que parla amb poca delicadesa d’un tema molt complex com és el de la immigració.

El Pla de Recepció i Acollida Municipal és una iniciativa de la Regidoria d’Integració Social i Drets Civils que té com a objectiu establir un protocol entre diferents departaments per tal de coordinar les actuacions que es fan per atendre les necessitats dels immigrants. En la seva elaboració han treballat tècnics de diferents regidories de l’Ajuntament així com serveis i entitats que treballen l’àmbit d’immigració, des d’un punt de vista social, cultural, educatiu o sanitari, entre d’altres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari