Entitats i particulars poden presentar al·legacions al dipòsit de ferralla

L’Ajuntament vol que la instal·lació surti del nucli urbà

Des d’avui i fins dimecres de la setmana vinent l’Ajuntament mostra al públic l’expedient del dipòsit de ferralla de Can Sant Joan, perquè tots els veïns interessats puguin presentar al·legacions a la sol·licitud de llicència ambiental que l’empresa propietària ha presentat a la Generalitat. Les aportacions veïnals i els informes que estan preparant els tècnics municipals en contra de la instal·lació s’enviaran plegats a la Generalitat.

Els grups municipals d’ICV-EUiA i Esquerra i l’AV de Can Sant Joan ja han presentat al·legacions contra la petició d’autorització ambiental que ha presentat l’empresa. Les de l’AV giren entorn a l’impacte visual i acústic que considera que comporta la instal·lació. Segons el president de l’AV, José Luis Conejero, “estudis de la Diputació diuen que el so que emet el dipòsit està per damunt dels límits permesos”. L’entitat també diu que la instal·lació fa que circulin molts camions per la zona i que això provoca un augment de partícules contaminants. ICV-EUiA ha demanat que la Generalitat denegui la llicència perquè “Montcada està declarat zona de protecció especial i la presència del dipòsit només fa que agreujar la situació”, mentre que les al·legacions d’Esquerra fan referència a tres aspectes: els sorolls, que l’activitat no s’adequa a la qualificació ferroviària i que la instal·lació comporta un risc de seguretat fins i tot per a la mateixa activitat de Renfe. Per la seva banda, el PPC local s’ha compromès a que aquesta qüestió es tracti al Parlament de Catalunya, a través d’interpel·lacions del seu grup parlamentari.
En nom de l’Ajuntament el president de l’Àrea Territorial, el socialista Jordi Climent, ha manifestat que “la voluntat municipal és que la instal·lació surti del nucli urbà”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari