Entren en funcionament les escales mecàniques entre Diagonal i Pont

El govern ha anunciat que les pròximes s’instal·laran al barri de Can Cuiàs

La posada en marxa del tram que uneix els carrers Diagonal i Pont posa punt final a la segona fase d’instal·lació d’escales mecàniques a Can Sant Joan, que ha comportat la millora de l’accessibilitat en aquells punts on el pas dels vianants era més dificultós, una situació provocada especialment pels desnivells que presenten molts carrers de la muntanyeta del barri. Al març del 2007 es va posar en marxa el primer sistema mecànic, entre els carrers Drac i Diagonal i restarà pendent una tercera fase per tal que el veïnat pugui accedir a la part més alta del barri. Encara s’ha de decidir, però, quina parcel·la ocuparan aquestes últimes escales per fer el projecte constructiu i la instal·lació del sistema.

Les obres de les segones escales de Can Sant Joan ja feia deies que estaven enllestides, però l’Ajuntament estava a l’espera que la Generalitat autoritzés la seva posada en marxa. Està previst organitzar un acte d’inauguració, però serà quan s’acabi d’arranjar una zona verda que hi ha al costat de les escales. Aquestes obres consisteixen a reformar les voreres, habilitar petites zones de descans amb nova vegetació i fer murs de contenció per reforçar el ferm del carrer Pont. De moment, les escales funcionen perquè el veïnat ja les pugui fer servir. El president de l’Àrea de Política Territorial, el socialista Jordi Climent, ha indicat que les escales “pretenen facilitar la mobilitat dels veïns de Can Sant Joan i especialment els que han d’accedir a la zona de la muntanyeta, la part més alta del barri”.

El Pla d’Actuació Municipal del govern local per al mandat 2007-2011 inclou la creació d’altres escales mecàniques al municipi. Climent ha afegit que, després d’acabar amb el procés d’instal·lació a Can Sant Joan, les pròximes es construiran a Can Cuiàs.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari