ERC presenta la seva llista per les municipals

En un sopar amb l’assistència de 150 persones, l’alcaldable d’Esquerra, Marta Aguilar, defensa un nou model de ciutat

Votar qualsevol altra força política a Montcada que no sigui Esquerra és votar César Arrizabalaga per quatre anys més. Aquest va ser un dels missatges que van llençar els candidats de la llista de la formació republicana durant l’acte de presentació de la candidatura per les eleccions municipals que encapçala Marta Aguilar. L’acte es va fer divendres al vespre en un restaurant de la localitat amb l’assistència de 150 persones.
El torn de parlaments el van obrir dos independents de la llista d’Esquerra, Neus Vinyals, del centre, i Joan Sisó, de Mas Rampinyo, que van explicar els motius que els han impulsat a participar en la candidatura. Vinyals va defensar la importància de la cultura “com a instrument de cohesió nacional” i Sisó va reivindicar el paper de les entitats i la gent dels barris “a l’hora de dissenyar les actuacions que afecten la vida quotidiana dels ciutadans”.
La número 5 de la llista, Roser Solano, va reclamar la urgència d’activar “mecanismes de participació de la gent en la vida política i incrementar el paper de les dones”. Per al número 4 de la llista, Esteve Recasens, “Esquerra és l’única força política que pot dignificar Montcada com a poble”. En representació de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya va parlar el seu president Daniel Parra, que va posar sobre la taula el problema de la vivenda i la falta d’oci a Montcada.
El número 2 de la llista d’Esquerra, Jordi Sánchez, va fer el discurs més crític amb l’actual govern de l’ajuntament de Montcada –format per PSC, CiU i ICV-EUiA . Segons Sánchez, s’ha aplicat “una política de totxo que ha prioritzat els projectes faraònics i ha donat protagonisme als constructors i promotors immobiliaris en la vida pública”. El republicà va cloure el seu parlament recordant que l’única força que ha fet oposició real durant els darrers quatres anys ha estat Esquerra. La número 1 de la llista d’Esquerra, Marta Aguilar, va agrair el seu suport als 9 independents que formen part de la llista i va fer una repàs de les propostes programàtiques del seu partit que passen per impulsar un nou model de ciutat i deixar enrera el discurs “victimista” de la Montcada fragmentada i castigada per les infrastructures. L’alcaldable republicana proposa la descentralització dels serveis, la creació dels consells de barri, la millora de la mobilitat interna mitjançant un transport públic de qualitat, reordenar el trànsit dintre de la ciutat, cuidar el comerç de proximitat i portar empreses punteres als polígons de Montcada, que han de ser una font d’ingressos important per a l’Ajuntament. Per Aguilar “les decisions que afecten els diferents barris s’han de prendre tenint en compte l’opinió dels veïns i evitant posicions centralistes com les de l’actual govern”.
Membres de la llista republicana repartiran demanaran el vot demà al mercat ambulant de Can Sant Joan i dimecres al del centre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari