Es constitueix, oficialment, la comissió de la zona 21

El grup de treball està format per cinc portaveus municipals i sis representants dels veïns

La comissió estratègica per al seguiment dels projectes d’urbanització i reparcel·lació de la unitat d’actuació 2 de la zona 21, a Terra Nostra, es va constituir oficialment ahir. El grup de treball s’ha fixat tres objectius: que cap família es quedi sense parcel·la, que els costos que hagin d’assumir els veïns en el procés de remodelació del barri siguin mínims i que, tot plegat, es faci en el menor temps possible. La trobada d’ahir va ser la primera després que el Ple d’octubre passat aprovés les bases per formar aquest grup de treball. Ahir es va delimitar el funcionament de la comissió i es va decidir ampliar de tres a sis els representants veïnals del grup. La zona 21 pertany a Terra Nostra i hi viuen unes 200 famílies en un espai que s’ha d’urbanitzar i ha d’incorporar les xarxes de subministrament de serveis públics.

Per aconseguir un dels principals objectius de millora a la zona 21, que cap propietari es quedi sense terreny, l’Àrea de Política Territorial de l’Ajuntament està negociant amb la Generalitat desafectar una zona que al projecte de millora, en principi, està qualificada com a verda i pretenia ser un corredor natural que enllacés el barri amb Collserola. D’aquest tros de terreny és d’on el Consistori pretén obtenir espai evitar que cap família hagi de marxar del barri. El president de l’Àrea de Política Territorial i també de la comissió de la zona 21, Jordi Climent, del PSC, ha avançat que per conèixer la viabilitat d’aquesta proposta, l’Ajuntament ha encarregat un estudi topogràfic de la zona.

La comissió estratègica de la zona 21 es va formar per arribar al major consens possible entre polítics i veïns respecte a la millora d’aquest àmbit de Terra Nostra, arran les mobilitzacions que van protagonitzar els veïns fa uns mesos per protestar pels costos que havien d’assumir en el procés d’urbanització i reparcel·lació elaborat per l’Ajuntament. El president de la comissió, Jordi Climent, ha indicat que ara es vol fer una revisió de la proposta elaborada pels tècnics municipals.

La pròxima reunió ordinària de la comissió està fixada per al 28 d’abril, però no es descarta convocar-ne una altra extraordinària abans per analitzar els resultats de l’estudi topogràfic de la zona. En les pròximes trobades es parlarà sobre les dimensions de les parcel·les i la possibilitat de segregar-les. El grup de treball està format pels cinc portaveus municipals i sis representants del veïnat, que pertanyen a l’AV de la zona 21, als carrers Molina i Canigó i hi ha dos membres que no són associats. El grup el presideix el portaveu socialista, Jordi Climent, com a president de l’Àrea de Política Territorial de l’Ajuntament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari