Es manté activat el pla Alfa 3 fins al proper 26 de juliol per l’elevat risc d’incendis

La Generalitat amplia fins a 357 la llista de municipis amb restriccions d’accés als espais naturals

Accés tallat a la Serralada de Marina per risc d'incendi
Premsa Ajuntament
Accés tallat a la Serralada de Marina per risc d'incendi

L'Ajuntament de Montcada i Reixac continuarà restringint fins el proper dimarts 26 de juliol els accessos als espais naturals del municipi –parc de la serralada de Marina, parc de Collserola i Pla de Reixac– en aplicació del nivell 3 del pla Alfa fixat per la Generalitat. Protecció Civil ha ampliat les mesures i recomanacions a 357 municipis – 82 més que els vigents fins ara – i s’ha activat el control d’accés restringit a 11 massissos, dos més que amb les anteriors restriccions.

La mesura s’adopta per minimitzar les situacions de perill d’incendi forestal que es poguessin produir fruit de la combinació d’elevades temperatures i baixes humitats relatives. En concret, segueix prohibida la circulació de persones i vehicles al camí de la Font del Tort, a Can Piqué i a la zona del Tennis Reixac. La mesura no afecta ni als residents ni als clients dels establiments de restauració. Les activitats de lleure i esportives es mantenen també suspeses, tret que es poguessin traslladar a algun espai fora del medi natural.

Seguirà prohibida la circulació de persones i vehicles als espais naturals del camí de la Font del Tort, a Can Piqué i a la zona del Tennis Reixac 

També continuen restringides les activitats al sector agrícola. En aquest cas, segueix prohibit l’ús de maquinària entre les 12 i les 18h. Sí que es poden continuar amb normalitat les tasques vinculades amb la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals i la llaurada de camps de rostolls. En la mateixa situació de restriccions es mantindran les obres que afecten a vies de circulació que no hagin estat autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit queden suspeses, inclosa la sega de cunetes a la xarxa interurbana.

Com a recomanació general, el regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP), aconsella "no anar a medi natural i buscar altres alternatives d’oci". L'edil recorda que, en cas de detecció de qualsevol columna de foc, cal avisar ràpidament al 112. Juntament amb les mesures adoptades per l'Ajuntament segueix activat tot el personal voluntari de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) la Serralada, que vetlla per la prevenció i extinció d’incendis als municipis de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i el Consorci de Gallecs, així com el de Protecció Civil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari