‘És responsabilitat del propietari del gat que estigui censat, xipat i esterilitzat’

Elisabeth Osorio és una de les fundadores de l’Advam, una associació animalista que té com a objectiu la protecció d’animals abandonats i maltractats i controlar les colònies de gats

Elisabeth Osorio donant de menjar a dos dels gats que hi ha al refugi
Alex Kong
Advam és una associació animalista sense ànim de lucre que té com a objectiu col·laborar en la protecció d’animals abandonats i maltractats, controlar les colònies de gats de carrer i fomentar el respecte pels animals amb tasques de difusió i sensibilització. La seva missió consisteix a capturar, esterilitzar, xipar i retornar l’animal al grup. Les aportacions econòmiques dels socis, les donacions de menjar i material, i la col·laboració dels voluntaris són factors que juguen un paper molt important en l’associació. Elisabeth Osorio n’és una de les fundadores.
 
Per què hi ha tants gats de carrer?
A banda de possibles casos d’abandonament, els gats tendeixen a escapar-se i hi ha molts propietaris que no els xipen ni els esterilitzen. Això, d’una banda, dificulta localitzar-los i, de l’altra, si troben parella, pot generar la formació d’una colònia. Ens trobem amb grups felins aparentment controlats en què, de cop i volta, apareix una femella prenyada que torna a desequilibrar-ho tot.
Mensualment, quin nombre d’animals dona Advam en adopció?
Depèn. Hi ha mesos que en donem 5 i d’altres que 3. Quan hi ha molts cadells, podem arribar a donar-ne entre 12 i 15.
Quin missatge donaria als propietaris de gats o a les persones que en volen adoptar?
Que assumeixin la responsabilitat que implica tenir un animal. L’han de censar, esterilitzar, xipar i dur al veterinari quan cal. També han d’adaptar les finestres de casa amb mosquiteres o xarxes perquè l’animal no pugui caure al carrer. Les persones que adopten a través de la nostra entitat ja reben l’animal esterilitzat, xipat i desparasitat.
De quina manera es pot contactar amb Advam?
Qui n’estigui interessat, tant per adoptar un gat com per col·laborar amb nosaltres, pot contactar-hi a través de la pàgina web advam.org o del perfil de l’entitat a les xarxes socials Instagram, Twitter i Facebook.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari