Es retarda l’inici de les obres d’ampliació de l’IE Mas Rampinyo prevista per a l’inici del proper curs

La Generalitat instal·larà mòduls prefabricats en un solar annexe al centre cedit per l’Ajuntament

El solar cedit per l'Ajuntament es troba annexe al pati del centre
Arxiu

L'ampliació de l'IE Mas Rampinyo per donar cabuda a l'alumnat d'ESO no estarà enllestida per a l'inici del curs vinent. El Departament d'Educació de la Generalitat ha incomplert el calendari previst que va anunciar al 2019, quan va atorgar al centre la categoria d'Institut Escola. La regidora d'Educació, Jessica Segovia (ECP), va explicar ahir al Ple que fa només tres mesos que es va anunciar el retard tant a l'Ajuntament com a la direcció i la representació de les famílies. "Òbviament van manifestar la nostra decepció i enuig perquè durant les reunions que havíem tingut fins al moment sempre se'ns havia assegurat que el calendari es compliria", va dir la regidora. Confirmat el retard i davant la preocupació de la comunitat educativa per donar resposta a la campanya de matriculació, la Generalitat instal·larà mòduls prefabricats en el solar municipal annexe al centre que l'Ajuntament ha cedit al govern autonòmic.


'La nostra exigència ha estat garantir el compromís que els mòduls no siguin una excusa per ajornar la construcció', Jessica Segovia, regidora d'Educació


"Si hem acceptat avançar la cessió d'aquest espai que es destinarà a pati, una vegada ampliat l'actual edifici, és per ubicar l'alumnat mentre es facin les obres ja que la nostra exigència ha estat garantir el compromís que els mòduls no siguin una excusa per ajornar la construcció i així s'ha acordat", va afegir Segovia.

En el torn d'intervencions, el PSC va lamentar l'incompliment del compromís inicial per part de la Generalitat i va posar en dubte la unitat del govern de coalició –ECP i ERC– en la defensa dels interessos municipals. "Necessitem que ERC no miri cap a un altre costat i que faci pressió al seu grup parlamentari per aconseguir que arrenquin les obres", va dir la regidora socialista Inés Fernández. El comentari va ser replicat tant per l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), com per la regidora d'Educació i pel portaveu d'ERC, Jordi Sánchez, qui va recordar les inversions fetes en educació al municipi –IE El Viver, ampliació de l'INS La Ferreria i futura escola bressol de Can Sant Joan– des que el seu partit és a l'executiu autonòmic. "Que ningú posi en dubte la unitat, la fortalesa i el treball en equip d'aquest govern", va manifestar Campos tancant el debat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari