Esquerra presenta un llibre sobre els diputats republicans al Congrés

L’exdiputada Rosa M. Bonàs assegura que a Madrid es té una visió distorsionada i negativa de Catalunya

Esquerra ha iniciat la precampanya promocionant el llibre “El més calent… al front de Madrid” una crònica sobre l’experiència viscuda pel Grup parlamentari republicà durant l’última legislatura. La presentació de la publicació, editada a final de gener, es va fer ahir al vespre a la Biblioteca de Can Sant Joan i va comptar amb la presència d’una de les diputades protagonistes, Rosa M. Bonàs.

Inicialment havia de ser Jordi Ramon qui presentés el llibre però, per problemes d’agenda, va ser substituït per Bonàs, també regidora a Santa Perpètua de Mogoda. L’exdiputada va explicar diferents episodis de la vida política espanyola al llarg dels quatre anys que el grup parlamentari d’Esquerra ha estat representat al Congrés dels Diputats com ara la derogació del transvasament de l’Ebre, l’aprovació de la Llei del retorn dels Papers de Salamanca o la Llei que permet el casament entre homosexuals.

Bonàs va dir que els inicis van ser durs fruit de la inexperiència i la negativa imatge del partit a Madrid difosa pel PP, que equiparava Esquerra amb ETA. Els dos primers anys van ser els de més acostament al PSOE, circumstància que va canviar arran l’aprovació del nou Estatut de Catalunya. El llibre El més calent… al front de Madrid també explica quina visió es té dels catalans des de Madrid. Segons Bonàs, “la campanya propagandística dels populars ha propiciat que es tingui una percepció errònia del pais i gens positiva, ens titllen d’insolidaris, quan la realitat és que tot el poder econòmic i de decisió està concentrat allà”.

L’exdiputada d’Esquerra va dir ahir a Montcada que, en la seva opinió, les eleccions les guanyarà el PSOE però sense obtenir la majoria absoluta. Bonàs va obrir els actes previstos per Esquerra al municipi que també ha anunciat la presència dels diputats al Parlament Anna Simó –el 14 de febrer, a la sala Institucional de la Casa de la Vila, a les 20h– i Xavier Vendrell –el dia 27, també a la Casa de la Vila, a les 20h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari