EUiA creu que s’ha de perdonar però no oblidar respecte a la memòria històrica

EUiA va oferir el 30 de març una xerrada a la Casa de la Vila en la que va mostrar el seu punt de vista sobre la llei de memòria històrica.

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) aposta per la recuperació de la memòria històrica entenent que s’ha de perdonar, però no s’ha d’oblidar el que va passar durant la Guerra civil espanyola i durant els 40 anys de repressió franquista.
El senador de la coalició d’esquerres, Joan Josep Nuet, va parlar el 30 de març a Montcada sobre el projecte de llei que proposa el govern socialista per recuperar la memòria històrica i sobre el que defensa Izquierda Unida (IU) al respecte. La xerrada trambé va comptar amb la participació de l’exregidora Elisa Riera i l’alcaldable d’EUiA a Montcada, Alba De Lamo.

Segons el senador d’Esquerra Unida, tant IU com altres formacions són partidàries que surtin a la llum tots els arxius que fan referència als judicis que es fan fer durant la Dictadura i que, aquells que siguin de caire polític i ideològic siguin anul·lats, com ha passat a Alemanya o a Itàlia. Nuet considera que el PSOE s’equivoca si creu que la llei l’aprovarà amb el suport del Partit Popular.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari