Famílies de Can Sant Joan reclamen mesures per garantir la seguretat a la plaça Nicaragua

L’AV del barri ha recollit prop d’un miler de signatures perquè l’Ajuntament hi apliqui millores

L’AV de Can Sant Joan ha lliurat aquest matí al registre de l’Ajuntament prop d’un miler de signatures de ciutadans del barri –recollides en poc més d’un mes de termini– que exigeixen millores en la seguretat i en el manteniment de les instal·lacions de lleure de la plaça Nicaragua, situada davant del CEIP El Viver. Els veïns denuncien que els tobogans de colors que s’han situat al parc amb motiu de la seva recent remodelació poden tenir valor estètic però asseguren que són un perill per als infants perquè estan fets de ciment i rajola i presenten moltes esquerdes.

Altres preocupacions del veïnat són la manca de sistemes per separar la plaça dels carrers Molí i de la Font, per on circulen vehicles constantment, i l’estat d’una altra zona de jocs més petita, que els veïns asseguren que està bruta i que només té un tobogà i un gronxador per donar servei al centenar d’infants que cada tarda va a la plaça Nicaragua, un dels pocs espais del barri on els nens poden jugar. També demanen que es resolgui la manca d’il·luminació, la brutícia de la sorra i que la font raja massa aigua.

Les principals afectades per la situació de la plaça Nicaragua són les mares dels infants –que avui han acompanyat el president de l’AV, José Luis Conejero, en el lliurament de les signatures– que asseguren que no poden deixar que els seus fills vagin sols al parc. A banda del miler de firmes, l’entitat veïnal ha entrat per registre una còpia de diverses denúncies que han interposat els pares d’alguns infants que han patit algun incident als tobogans de la plaça Nicaragua. Una de les mares que s’ha vist en aquesta situació és Juana Martínez, que ha explicat que va denunciar l’Ajuntament al Síndic de Greuges quan la seva filla es va fer mal a una mà en caure dels tobogans. “Estic a l’espera que el Síndic m’expliqui quina decisió ha pres”, ha explicat aquesta veïna.

La remodelació de la plaça Nicaragua, feta per l’Ajuntament i finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per un import de 575.000 euros, es va posar en marxa a principi de l’any 2007. La rehabilitació d’aquest espai de Can Sant Joan va començar al 2005, amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques que presentava la plaça i crear rampes i altres sistemes per donar continuïtat a l’espai entre el carrer Reixagó i el CEIP El Viver. Els antics elements de mobiliari urbà s’han substituït per uns altres de disseny més modern. Sobre les queixes veïnals, l’Ajuntament no s’ha pronunciat al respecte i ha dit que espera analitzar el tema amb les entitats i els veïns implicats abans que fer-ho als mitjans de comunicació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari