Ferit greu un gruista a les obres de la C-17 després de perdre el control del pes

A partir de dimarts vinent es tallarà la cruïlla provisional habilitada a la plaça Espanya

El conductor d’una de les grues que treballa a les obres de la C-17 ha resultat ferit de gravetat aquest migdia després de perdre el control de la càrrega. El xofer no ha pogut sortir de la cabina i ha quedat atrapat a l’interior del vehicle. Una ambulància ha traslladat l’accidentat en estat greu a un centre hospitalari. La grua ha acabat completament en vertical i la seva càrrega ha esclafat part de la cabina d’un camió que estava proper. El xofer del camió ha pogut saltar abans de rebre l’impacte de la grua.

Aquest accident coincideix, precisament, amb la reunió que l’Ajuntament mantidrà avui dijous a partir de les 20h amb els veïns per informar del tall de la cruïlla provisional de la plaça Espanya a partir de la setmana vinent. El govern municipal explicarà aquesta tarda a Mas Rampinyo els canvis de circulació previstos a partir de la setmana vinent a la plaça Espanya a causa de les obres de soterrament de la C-17. La reunió informativa tindrà lloc al CEIP Elvira Cuyàs (Baix de Sant Pere, s/n), a les 20h. És previst que dimarts vinent l’empresa responsable de les obres talli el carril que va de la plaça Espanya cap al centre de Mas Rampinyo i Barcelona, per començar a actuar de ple en aquest sector. El desviament del trànsit durarà mesos i obligarà als conductors que venen de Montcada i van cap a Mas Rampinyo a arribar fins a la Comissaria dels Mossos per accedir al centre del barri o bé anar cap a la Ciutat Comtal.

En el marc de les obres de soterrament de la C-17, a hores d’ara s’estan construint les pantalles laterals del futur túnel que anirà a prop de 20 metres de profunditat. Els murs s’han fet des de l’alçada de Montcada Aqua i fins a l’Elvira Cuyàs i ara s’han de construir al bell mig de la plaça Espanya. Un cop fets, la superfície es cobrirà amb lloses per continuar els treballs sota terra. A partir de dimarts, els vehicles que circulin per la rambla dels Països Catalans i vulguin anar cap al centre de Mas Rampinyo hauran de continuar recte pel carrer Pla de Matabous fins arribar a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra. En aquest punt, el trànsit que vagi en direcció a Mas Rampinyo es desviarà a l’esquerra cap al carrer Sant Ramon o bé en sentit Ferrer i Guàrdia, si és que van en direcció Barcelona.

D’altra banda, amb l’objectiu de facilitar el trànsit intern, el carrer Segre, ubicat al polígon industrial de Pla d’en Coll davant de la Comissaria, serà de doble sentit i s’hi podrà accedir des del camí de la Font Freda. El desviament també afectarà els serveis de transports de les línies 96, 103, 155 i N3. I pel que fa als vianants, continuen actius els dos passos a la C-17, un a l’alçada de la gasolinera i l’altra, als carrers València i Sol. Una altra acció per millorar la connexió entre el centre de Mas Rampinyo i Mas Duran és adequar el camí que dóna accés al pas a nivell del carrer Estanislau Abadal, motiu pel qual canviarà de sentit el tram comprès entre aquest carrer i el Ramon y Cajal, que serà de doble sentit.

Les obres a la C-17 no només afecten el vial a la plaça Espanya, també inclouen eliminar els semàfors de l’encreuament entre aquest mateix vial i la N-150, a Can Sant Joan. “L’objectiu d’aquests treballs és que des de Barcelona a Vic es pugui transitar per la C-17 sense que hi hagi cap semàfor en tot el recorregut”, ha explicat l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC). Les obres de la C-17 a Can Sant Joan ja s’han iniciat encara que no en la seva totalitat, ja que l’empresa constructora no ha rebut tots els permisos requerits per a cadascuna de les administracions afectades.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari