Fernández Teixidó explica perquè CiU vol la supressió de l’impost de successions

Els nacionalistes creuen que la taxa és ‘injusta’ i l’han eliminada a bona part d’Espanya

El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Antoni Fernández Teixidó, va explicar ahir a la Casa de la Vila perquè la coalició nacionalista vol eliminar l’impost de successions “malgrat que les revisions de la norma que el regula que s’han fet en els darrers anys –l’última, al desembre del 2009– han comportat reduccions importants”. Aquest impost està marcat per la legislació espanyola i la Generalitat el pot modificar, però no eliminar-lo. Actualment, el projecte de llei està en tramitació parlamentària, “una bona oportunitat per haver plantejat l’eradicació”, va apuntar Teixidó, qui també va explicar que, en ser un impost estatal, el que poden fer les administracions autonòmiques és aplicar-li una reducció màxima, fins al 99,9%. “No entenem perquè els catalans hem de continuar pagant un impost que gairebé no existeix a la resta de l’Estat espanyol i més ara, amb la pressió fiscal i la situació de crisi”, va dir el diputat.

 

L’actual llei de successions estableix quatre nivells de reducció de la quantitat a pagar quan es rep una herència, en funció del grau de consanguinitat. Al 2008 es van començar a aplicar rebaixes importants, que han continuat amb la revisió del text del 2009 i amb un canvi en l’escala de tributació. El portaveu de CiU va apuntar que l’argument del govern tripartit –PSC, Esquerra i ICV-EUiA– és que amb les reduccions “només pagaran els rics”. Teixidó va rebatre aquest argument dient que “no ens interessa que aquest col·lectiu rebi pressió fiscal perquè el que acaba fent és fixar la seva residència fora de Catalunya”.

 

Antoni Fernández Teixidó va inaugurar ahir un cicle de xerrades que l’agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) vol fer de forma mensual fins a la celebració de les eleccions al Parlament que estan previstes al novembre, en el marc del programa ‘Idees pel canvi’. El diputat va estar acompanyat del president de CDC a Montcada, Joan Carles Paredes, i el president de l’Àrea Econòmica del consistori, Joan Maresma (CiU). Hi va assistir una cinquantena de persones. Com a anècdota, Teixidó va haver de “donar explicacions” al públic de perquè és de l’Espanyol.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari