Foment ajorna la reunió amb l’Ajuntament

El Ministeri diu que està pendent de rebre uns informes jurídics i es compromet a convocar una nova data aquesta setmana

El Ministeri de Foment ha ajornat la reunió prevista el 13 de juliol amb l’Ajuntament de Montcada per seguir negociant la proposta de conveni sobre el projecte de soterrament de l’R2 al seu pas pel municipi. Segons fonts municipals, Foment ha demanat ajornar la trobada a l’espera de rebre uns informes jurídics. El consistori montcadenc ja ha enviat la documentació que els ha sol·licitat Foment i una nova proposta de conveni consensuada amb les administracions catalanes implicades en el projecte. El Ministeri s’ha compromès a convocar una nova data reunió per a la setmana vinent.

 

Una de les esmenes que ha fet l’Ajuntament a la proposta de Foment té a veure amb el finançament, ja que el Ministeri vol que la Generalitat pagui el 50% de les obres. Cal recordar que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, en un acte de campanya de CDC fet el 22 de juny al municipi va qualificar la proposta “d’inacceptable" i va dir que el govern autonòmic manté el compromís seriós de pagar la meitat de l’actuació, tot i ser de titularitat de l’Estat, sempre que sigui a compte dels 4.500 milions d’euros del deute que té amb Catalunya d’acord amb la disposició adicional tercera consignada via Estatut. Una altra de les esmenes que ha presentat l’Ajuntament és la incorporació a la comissió de treball del soterrament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari