Força expectació per conèixer el projecte del parc previst a l’antiga cerveseria d’estiu

L’Ajuntament, disposat a incorporar els suggeriments veïnals que sigui assumibles

La sala institucional es va omplir de públic interessat a conèixer el projecte
Pilar Abián

Transformar el solar de l’antiga cerveseria d’estiu del carrer Montiu en un parc sostenible que prioritzi el públic infantil és l’essència del projecte que ahir va presentar el govern municipal (ICV-EUiA-E, ERC i Círculo Montcada) en un acte obert a la ciutadania que va omplir de gom a gom la sala institucional de la Casa de la Vila.

L’alcaldessa, l’ecosocialista Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, el republicà Jordi Sánchez i del cap de projectes, Oriol Parés, van explicar amb detall el disseny de l’espai, planificat per l’anterior govern (PSC-CiU), i al qual es podran afegir modificacions atenent a les propostes assumibles que pugui fer la ciutadania. A banda dels suggeriments que ahir es van fer verbalment i que el govern estudiarà, com ara la instal·lació de lavabos i de jocs infantils, els veïns podran dir la seva a través del correu electrònic [email protected].

 

Parc urbà

La proposta, redactada pels tècnics municipals, manté la seva estructura original de jardí i de zona d’arbrat. L’accés al recinte es mantindrà al carrer Montiu tot i que n’hi haurà un altre pel carrer Elionor, que disposarà d’una rampa. El mur on hi ha l’actual porta principal se substituirà per una tanca metàl·lica i es construirà un paviment de llambordins creant una catifa que s’estendrà fins a la vorera, amb la intenció de vincular l’antiga cerveseria d’estiu amb l’edifici de la Casa Larratea, situat just davant. També s’ubicarà una nova pèrgola metàl·lica que servirà d’estructura per a les arbustives enfiladisses que es plantaran. L’espai es tancarà a la nit per garantir el descans dels veïns.

L’actuació està pressupostada en 150.000 euros que pagaran al 50% l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana i, un cop es liciti, es podria fer en un termini de dos mesos i mig. “Si tot va bé, a la primavera o principi de l’estiu, el parc estarà enllestit”, va dir Sánchez. El cost de la intervenció va ser considerat alt per part del públic assistent a la reunió, tot i que el govern va assenyalar que aquest és el preu de sortida i que les empreses que licitin tendiran a anar a la baixa. Les obres no inclouen actuar sobre el clavegueram del carrer, com van reclamar alguns veïns. “Aquesta és una problemàtica que tenim a diferents punts del municipi i que requerirà una altra actuació”, va dir el president de l’Àrea Territorial.

L’alcaldessa va agrair la presència del nombrós públic assistent. “El d’avui és un exemple de com volem treballar com a govern, comptant amb la participació de la ciutadania”, va assenyalar l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari