Formació i intercanvi d’experiències amb centres educatius europeus

Cinc docents de l’Elvira Cuyàs i dos de l’escola El Turó participen al projecte Erasmus+

D'esquerra a dreta, Sílvia Prieto, Alexia Tornos, Anna Alzina, Andrea Ponce i Agnès Pegueroles
Pilar Abián

Set docents de centres de primària del municipi han participat enguany al projecte Erasmus+, un programa internacional finançat amb fons europeus que ofereix la possibilitat de millorar la competència lingüística en llengua estrangera o de intercanviar experiències amb altres escoles. En el cas de les cinc professores de l’Elvira Cuyàs que han pres part en la iniciativa, quatre van viatjar a finals de juny una setmana a Croàcia per millorar els seus coneixements d’anglès i la cinquena ha estat aquest novembre a Finlàndia per fer una aproximació a la metodologia educativa del país. “Allà tenen molts recursos, bones instal·lacions i unes ràtio baixes”, explica la professora Alexia Tornos, tot afegint que la clau de l’èxit del model finès rau en el fet que tot l’alumnat dina al centre i fa moltes activitats a l’exterior, malgrat les baixes temperatures. Quant a la forma de treballar dins de l’aula, Tornos opina que no hi ha una gran diferència de nivell respecte el que es fa aquí.

El programa Erasmus+ ofereix la possibilitat de millorar la competència lingüística en llengua estrangera o de intercanviar experiències amb altres escoles

Per a les docents que van estar formant-se a Croàcia, l’experiència també ha estat molt positiva. “El projecte no només repercuteix en qui participa des d’un punt de vista personal, també reverteix en el propi centre ja que reportem el que hem après fent activitats amb els nostres alumnes”, assenyala Sílvia Prieto.

L’Eramus+ s’ha viscut a l’Elvira Cuyàs com una vivència col·lectiva. L’alumnat ha participat en el disseny i la tria d’un logotipus identificador de l’experiència i ha pogut seguir el dia a dia de les professores a l’estranger a través d’un blog. Cara a properes convocatòries del projecte, la direcció de l’escola aposta perquè també hi puguin participar alumnes.

Els docents han compartit la seva experiència amb l’alumnat dels respectius centres

Christian Peraire i Imma Espinosa, els dos docents de l’escola El Turó que han participat a l’Erasmus+
Pilar Abián

Els participants de l’escola El Turó han estat dos, la directora, Imma Espinosa, que ha visitat centres de Portugal i el professor de Robòtica Christian Peraire, que ha estat a Dinamarca. “He pogut veure com es treballen les noves tecnologies i tenen bons recursos i equipaments, tot i que a nivell de metodologia estem força equiparats ja que nosaltres tenim una bona dotació de mitjans digitals”, explica Peraire. Per a Espinosa, l’experiència no ha estat tan profitosa ja que les escoles visitades en el marc del projecte eren rurals. “Crec que ha estat més interessant per als docents d’allà que per a mi, ja que els he explicat moltes coses sobre com funcionem”. Tot i així, la directora del Turó considera que ha estat una vivència interessant per l’intercanvi d’informació i de contactes.

Deixa un comentari