Funcionaris de Montcada participen a la concentració de protesta

La Coordinadora de personal de l’Ajuntament farà una roda de premsa

Centenars de funcionaris, entre els quals hi havia una representació de la Coordinadora de personal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, s’han concentrat aquesta tarda davant de la Delegació del Govern a Catalunya, al carrer Mallorca de Barcelona, per protestar contra la retallada dels seus sous anunciada pel govern estatal. L’acció l’han convocada els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, però se n’han sumat d’altres específics de col·lectius com el de policies, metges i treballadors de l’ensenyament.

Zapatero ha estat el blanc principal de les crítiques i el lema de la pancarta que encapçalava la protesta ha estat ‘No a la retallada de pensions i sous, sí als serveis públics’. Els secretaris generals de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, han encapçalat la concentració. Álvarez ha assegurat que les mesures anunciades pel govern de Zapatero no solucionaran el problema de les finances públiques i ha dit que suposaran un fre al creixement econòmic. ‘De manera que, sense crear ocupació i sense recuperació econòmica, serà difícil que el dèficit públic es redueixi’, ha assenyalat el secretari general d’UGT, qui ha afegit que les mesures només ‘donaran gust’ al sistema financer i als poderosos. Per la seva banda, Joan Carles Gallego, ha advertit que la concentració d’avui ha estat un avís per tal que el govern, “que ha estat el responsable del conflicte social”, s’assegui i negociï la retirada de les mesures plantejades. “Si no és així –ha afegit– la pressió serà major en la vaga del proper 8 de juny”.

Els representants de la Coordinadora de personal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac han anunciat que demà al matí faran una roda de premsa on donaran a conèixer la seva oposició a la retallada de sous i anunciaran accions de protesta si finalment el govern municipal porta a terme les mesures anunciades per Zapatero. 

 

Deixa un comentari