General Cable podria deixar l’ERO sense efecte a canvi d’una retallada salarial

Els treballadors de la multinacional votaran dilluns si accepten o no la proposta

General Cable, a Pla d'en Coll, aquest matí
Arxiu/Laura Grau
Treballadors de General Cable a Montcada, a les mobilitzacions de 2015, quan la multinacional va presentar un ERO que afectava 14 persones de la planta

La multinacional es mostra disposada a deixar sense efecte l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta 166 treballadors de les quatre plantes que la companyia té a Catalunya i una seixantena dels 200 empleats que hi a la factoria del Pla d’en Coll, a canvi de retallar els salaris fins al 2015. Segons ha informat el coordinador de política sindical de la Federació d’Indústria de CCOO, Andreu Capdevila, es faran assemblees informatives a cada centre per explicar amb detall el contingut de la proposta i dilluns la plantilla votarà si accepta o no la proposta. “El compromís de la direcció és que els sous tornaran a la normalitat d’aquí a dos anys i mig”, ha dit Capdevila. La companyia argumenta que, d’aquesta manera, podrà mantenir la competitivitat i garantir la producció.

Suport municipal. Precisament ahir el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció de suport als treballadors de la companyia dedicada a la fabricació de cable. El text insta a l’empresa a fer un pla de viabilitat que doni continuïtat a les plantes en Catalunya i que no suposi un perjudici pels seus treballadors així com també insta al govern de la Generalitat de Catalunya a desenvolupar amb fermesa el Pacte Nacional per impulsar polítiques industrials que potenciïn la competitivitat dels sectors industrials, augmentant la confiança dels inversors i mantenint un alt nivell d’ocupació industrial, amb un model industrial qualificat i d’alt valor afegit. La moció, que també manifesta el compromís de tot el consistori en la lluita a favor de l’ocupació i l’estabilitat en el treball, es traslladarà al Departament de Treball de la Generalitat , als grups del Parlament de Catalunya i a la direcció i comitè d’empresa de General Cable. La companyia disposa a Espanya de dues companyies en el sector, una planta a Vitòria i altres quatre a Catalunya, una d’elles a Montcada i Reixac, amb una plantilla de 1.070 treballadors.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari