Gustavo Duch defensa l’agricultura ecològica

La xerrada la va organitzar el Grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció

Gustavo Duch, escriptor, col·laborador de la Universitat Paulo Fraire i exdirector de Veterinaris sense fronteres, va presentar dimecres el seu nou llibre, Lo que hay que tragar, a La Casa de la Vila. Durant l’hora que va durar la conferència l’escriptor va explicar amb exemples visuals i videos, què s’amaga darrera la gran indústria alimentària i la ramaderia. La seva publicació defensa l’anomenada soberania alimentària, és a dir, l’autor pensa que s’ha de recuperar el dret a tenir les terres naturals i d’aquesta manera els camperols són els que han de dirigir el rumb de la política agrària i no les grans multinacionals. El llibre també explica que l’agricultura industrial és un dels processos que més contamina al món, per tant, defensa l’agricultura campesina i també l’ecològica amb la que, segons l’autor i amb dades de l’Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides (FAO), “es podria alimentar al món sense cap tipus de problema i, a més a més, ajudaria a lluitar contra el canvi climàtic”. Van ser molts els temes que es van tractar durant la xerrada com, per exemple, la grip porcina o quants diners inverteix la Unió Europea en aspectes agraris. Finalment, es va obrir un torn de paraula on els assistents van poder intercanviar amb l’autor del llibre els seus dubtes i reflexions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari