Ha començat la diagnosi del barraquisme al Besòs

S’estima que hi ha al voltant de 500 barraques a la llera del riu

Els horts i barraques es troben al marge esquerra del riu Besòs en direcció a Sant Fost de Campsentelles
Arxiu/ Montcada Comunicació

La Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs ha començat l’estudi un cop adjudicada a una empresa la tasca l’anàlisi de la situació jurídica i ambiental de les barraques ubicades al Pla del Besòs, dins del terme municipal de Montcada i Reixac. Fonts de la delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona assenyalen que la diagnosi “s’està fent amb la major discreció i sensibilitat possible” i estimen que “ha d’estar finalitzada al mes de febrer, per després implantar un pla d’actuació”.

Imatge aèria dels horts i barraques ubicats al Pla del Besòs
ADF

La comissió està coordinada per la Delegació del Govern i compta amb la participació de diferents conselleries de la Generalitat, el Consorci del Besòs, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona. En la diagnosi, a més d’administracions públiques, hi col·laboraran també entitats del tercer sector.

La Comissió ha estat la resposta de les administracions arran de la mort del passat mes de gener d’una parella en un infrahabitatge del Pla del Besòs. Segons l’autòpsia dels cossos, tot sembla indicar que la causa de la defunció va ser la inhalació de fum, ja que es va trobar un foc a terra que presumiblement haurien fet les víctimes per escalfar-se. El mes de març va haver-hi un nou incendi en aquest espai, que va ser controlat ràpidament pels bombers i només va causar danys materials.

Deixa un comentari