‘Hem fet accions modestes, però efectives prioritzant les necessitats de les persones’

La portaveu del PSC i alcaldessa accidental, M. Carmen Porro, es mostra satisfeta de la feina feta malgrat les dificultats econòmiques

M. Carmen Porro és l'alcaldessa accidental des de finals de setembre
Laura Grau

El PSC és la força política majoritària a l’Ajuntament des del 1999. Una de les regidores més veteranes de la formació és M. Carmen Porro, l’actual portaveu i, des del passat mes de setembre, alcaldessa accidental  per la baixa de M. Elena Pérez.  (En el moment de fer-se l'entrevista, publicada a La Veu 460, encara no s'havia fet pública la sentència sobre la peça cinquena del cas Mercuri).

-A l’inici del mandat, poc imaginaria vostè que hauria d’assumir l’Alcaldia.
Així és, però tot ha estat fruit d’una situació sobrevinguda mo­tivada per l’embaràs de l’alcal­dessa. Vull agrair als meus companys que hagin confiat en mi per assumir aquesta tasca que estic intentant dur a terme amb la millor eficiència possible.
-A la baixa maternal s’ha afegit també el judici per la peça cinquena del cas Mercuri, encara pendent de sentència. Doble pressió per al PSC.
La previsió era que la sentència s’hagués dictat a final de febrer. Evidentment aquest retard ens afecta perquè el termini per presentar candidatures s’apropa. Esperem que surti aviat i que sigui favorable a l’alcaldessa.
-Creu que aquest afer els passarà factura a les eleccions?
Tot dependrà del resultat de la sentència. Confiem que anirà tot bé i que ens podrem presentar com una candidatura que capitalitzi la bona feina que hem fet durant aquest mandat.
-Precisament el fet de governar també implica desgast.
El vot de càstig sempre és per a qui governa, però si s’ha fet una bona gestió, la ciutadania també ho sap reconèixer. Evidentment els que no hi són poden fer propostes i plantejar utopies, com fan de vegades, perquè no tenen la responsabilitat de dur-les a terme.
-Entèn el descrèdit que hi ha cap a la classe política?
A Montcada i Reixac no hi ha classe política. Els que estem al govern som ciutadans com els altres. Entenc que la gent reclami més responsabilitat i transparència als polítics perquè no ens desviem ni una dècima del que hem de fer i aquesta ha estat la nostra línia, no fer ostentació ni opulència, ni disposar dels recursos per a interessos personals o partidistes.
-I què en pensa quan sent a dir que Montcada està esquitxada per la corrupció?
No crec que la corrupció esquitxi Montcada, si de cas han estat els mitjans i alguns polítics els que ens han posat a la picota. Nosaltres estem treballant amb vocació de servei perquè la ciutadania tingui el que es mereix. Malauradament  l’opinió pública ens posa a tots dins del mateix sac i aquesta és una càrrega que hem de suportar els polítics.
-Parlem del que ha donat de sí un mandat que ha estat marcat per les retallades.
Ha estat difícil perquè no hem tingut els recursos per fer les polítiques que necessita la ciutadania. Els ingressos s’han vist afectats tant per les dificultats d’alguns veïns per pagar els seus impostos com pel retard en el pagament de les aportacions provinents d’entitats supramunicipals (Estat, govern català…). No obstant això, hem pogut aplicar bona part del Pla d’Actuació Municipal  previst. S’han fet accions més modestes però efectives, intentant donar prioritat a les necessitats de les persones.
-Quins són els projectes dels quals se senten més orgullosos com a govern?
En general, estem satisfets de tots els projectes que han contribuït a millorar la via pública com l’ampliació de la vorera del carrer Castellví, la reforma de la passarel·la, els plans d’asfaltat… Hem de tenir en compte que les obres es fan pensant en les persones, perquè gaudeixin de la seva ciutat. Pel que fa a polítiques socials, hem ampliat la dotació per a les beques menjador i hem cobert la manca de finançament de la Generalitat a les escoles bressol municipal, entre d’altres. Amb els recursos que hem tingut hem fet el que hem pogut però al final, el que fa falta és feina perquè la gent pugui viure sense la necessitat de prestacions.
-Per cert, quan es començaran a sancionar els bancs i les grans immobiliàries per tenir  pisos buits?
Des de l’aprovació l’estiu passat de la moció promoguda per la PAH hem estat fent gestions i ara ja tenim tres expedients a punt de ser emesos que es faran efectius aquesta primavera. -L’oposició assegura que el govern deixarà el consistori ben hipotecat.
Segons la Diputació, som dels municipis menys endeutats de Catalunya. No veig un ajuntament hipotecat, sinó un ajuntament que ha fet la seva feina, donant cobertura a les necessitats de la població i que pot tirar endavant el proper mandat amb els comptes sanejats.
-Malgrat les expropiacions?
Sí, perquè és un pagament que ja està planificat i també comptem amb l’ajut de l’AMB, que ens ha facilitat un crèdit del 50%. Esperem que la Generalitat atengui la petició del síndic de greuges i assumeixi en el futur el cost de les expropiacions com a administració responsable del canvi del PGM.
-Quant el pacte, el PSC mantindrà l’aliança amb CiU?
El futur es veurà a partir del 24 de maig. Hem treballat bé amb CiU des del respecte mutu i la fidelitat, però es d’hora per parlar sobre el futur.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari