Homenatge a les víctimes del tren amb l’inici de les obres del soterrament a tocar

L’acte serveix per recordar dos membres de la Plataforma morts recentment, Ramon Bueno i Josep Bacardit

El desè aniversari de l’homenatge a les víctimes del tren ha estat l’últim previ a l’inici de les obres del soterrament de l’R2. Si més no, això és el que va anunciar l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), durant el seu parlament. L’edil va avançar que Adif adjudicarà les obres la primera setmana d’abril i que l’actuació es començaria a fer després de l’estiu. “Si tot va com està previst, tindrem les màquines treballant sobre vel terreny al mes de setembre”, va afirmar Campos després d’explicar els entrebancs que ha sofert el projecte des que es va fer la primera licitació, fa un any, a causa de l’augment de preus de les matèries primeres. Un recurs presentat per la Confederació Confederació Nacional de la Construcció (CNC) motivat per la inflació va obligar a refer a l’alça el càlcul del cost econòmic de la intervenció amb un increment del 33%, passant dels 464 milions inicials a 621.

Si tot va com està previst, tindrem les màquines treballant sobre vel terreny al mes de setembre

Laura Campos, alcaldessa

Durant mesos el projecte s’ha ralentitzat, però en cap moment s’ha aturat”, va assegurar ahir Campos, qui també va incidir en les molèsties que la població haurà de suportar mentre durin les obres del soterrament, ja que bona part de l’actuació es farà en superfície i en horari nocturn per garantir que el servei ferroviari es mantingui sense interrupcions. “Malgrat que ens tocarà patir, pagarà la pena perquè tancarem una cicatriu oberta que fragmenta el nostre municipi”, va dir l’edil.

L’acte va cloure amb l’ofrena floral al monòlit en record a les víctimes del tren, obra del montcadenc Gabi Ruiz
Berta Barcons

Celebració continguda

En nom de la Plataforma va intervenir Anna Solano qui va celebrar la proximitat de les obres, encara que amb reserves davant la possible aparició de nous entrebancs. “Tot i tenir-les a tocar, l’experiència ens diu que hem de ser prudents”, va dir, tot afegint “portem molts anys de lluita i reivindicació; com a poble ens mereixem el soterrament i també s’ho mereixen les víctimes del tren i les seves famílies”.

Tot i tenir les obres a tocar, l’experiència ens diu que hem de ser prudents

Anna Solano, Plataforma Tracte Just

Sentides absències

L’acte, amenitzat amb peces musicals del duet Els Saltors, també va servir per retre homenatge a dos representants històrics de la Plataforma morts recentment. Ramon Bueno, qui fou portaveu del col·lectiu del 2013 al 2019, i Josep Bacardit, membre del secretariat en els seus inicis. Durant els parlaments es va reconèixer la seva dedicació i aportació personal a la reivindicació municipal.

L’homenatge de les víctimes del tren va obrir les jornades pel soterrament que continuaran avui amb una sessió informativa sobre el projecte a la Casa de la Vila (18.30h) que es podrà seguir en directe a través de montcada.cat. A l’acte participarà Arturo Pastor, la persona que ha designat Adif com a responsable de les obres prenent el relleu al coordinador de la redacció del projecte Juan Carlos Monge.

Deixa un comentari