ICV-EUiA considera que l’Ajuntament té potestat per multar el dipòsit de ferralla

El Grup de Medi Ambient es reunirà la setmana vinent amb la direcció de Qualitat Ambiental

El grup municipal d’ICV-EUiA va exigir ahir al Ple de setembre a l’equip de govern que sancionés l’empresa propietària del dipòsit de ferralla de Can Sant Joan per treballar sense llicència, independentment que la Generalitat estigui ara tramitant la sol·licitud d’autorització que ha demanat la concessionària. Segons el portaveu del grup, Josep Maria González, l’Ajuntament pot multar la instal·lació pels problemes de contaminació ambiental, visual i acústica que provoca al barri. González ha explicat que representants de la coalició s’han reunit en diverses ocasions amb diputats ecosocialistes i tècnics del Departament de Medi Ambient i Habitatge, conselleria dirigida per ICV-EUiA. L’objectiu d’aquestes trobades ha estat demanar que la Direcció General de Qualitat Ambiental no accepti la sol·licitud de llicència d’activitat de l’empresa concessionària del dipòsit de ferralla.

El portaveu municipal ha explicat que, tot i les normatives, el seu grup “està detectant que quan el dipòsit de ferralla supera els límits de contaminació sonora o ambiental, no hi ha cap sanció”. Segons González, l’empresa està lliurant informació a la Generalitat que no es correspon amb la realitat. Per la seva banda, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), va manifestar que ara per ara l’Ajuntament podria fer alguna actuació puntual, com un toc d’atenció o una multa, però no pot executar la seva voluntat, que és, diu l’alcalde, “que el dipòsit de ferralla marxi de Can Sant Joan i s’instal·li en algun altre lloc de Montcada”.

Dimecres passat va finalitzar el procés d’exposició pública a l’Ajuntament de la llicència que l’empresa concessionària ha sol·licitat a la Generalitat. L’AV de Can Sant Joan, el Grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció i ICV-EUiA van presentar al·legacions a la petició. Els ecologistes al·leguen que l’activitat està en ple nucli urbà, quan la llei diu que hauria de situar-se com a mínim a dos quilòmetres de distància. El portaveu del Grup de Medi Ambient, Manel Borrell, també ha afegit que el dipòsit de ferralla suposa una nova barrera entre Can Sant Joan i el Turó de Montcada. Per tot plegat, el Grup espera que la Generalitat tinguin en compte les seves al·legacions. El Grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció té previst reunir-se la setmana vinent amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Maria Comelles, per parlar un cop més sobre el dipòsit de ferralla de Can Sant Joan i altres qüestions mediambientals que afecten el municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari