ICV-EUiA creu que el pacte entre CiU i el PPC suposa un retrocés en la construcció de l’Hospital Ernest Lluch

El portaveu de Montcada i Reixac, Josep M. González, acusa la diputada popular Eva García de votar diferent al Ple i al Parlament

D'esquerra a dreta, els portaveus d'ICV-EUiA Valentí Nieto (Ripollet), Santi Cayuela (Cerdanyola), Eusebio Argueta (Badia) i Josep M. González (Montcada i Reixac)
Premsa ICV-EUiA

Els grups municipals d’ICV-EUiA de les poblacions a les quals ha de donar servei l’Hospital Ernest Lluch –Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola, Badia i Barberà– han denunciat que el pacte que CiU i el PPC han assolit cara els pressupostos de la Generalitat per al 2012 “deixa en suspens la construcció del centre sanitari al 2012 i ja veurem què passarà al 2013, en paraules del portaveu de la coalició a Cerdanyola, Santi Cayuela, en una roda de premsa celebrada ahir dijous, 1 de març, a la ciutat veïna, a la qual van assistir regidors de la coalició de les poblacions afectades, entre ells, el portaveu d’ICV-EUiA a Montcada i Reixac, Josep M González.

Els ecosocialistes argumenten la seva acusació en referència al catàleg de prioritats del pacte entre CiU i el PPC al Parlament de Catalunya, que indica que abans del 2012 el govern català elaborarà un informe sobre prioritats, en el qual hi apareix l’Hospital Ernest Lluch. “L’acord diu que es farà un estudi; després de dir que farien l’Hospital, ara no es veu aquesta intenció”, va apuntar Cayuela. Els portaveus ecosocialistes de la comarca van defensar a la roda de premsa la tasca que el seu grup parlamentari està duent a terme a favor de la construcció de l’Hospital: “Entre la multitud d’esmenes que els nostres diputats van presentar als pressupostos, una demanava una consignació de 7 milions d’euros per a la construcció del centre; s’hi van posicionar a favor ICV-EUiA, PSC, ERC, SI i C’s i hi van votar en contra el PPC i CiU”.

Els regidors d’ICV-EUiA van apuntar que “CiU i el PPC han anat acusant al govern tripartit de l’endarreriment de la construcció de l’Hospital; ara governa CiU i no s’ha avançat niu un pas”. El portaveu montcadenc, Josep M. González, per la seva banda, va acusar la regidora montcadenca i diputada del PPC al Parlament de Catalunya, Eva García, de votar dues coses diferents: “Era la que cridava més abans perquè no es feia l’Hospital i ara vota que no a la nostra esmena així com a totes els projectes que ha de finançar la Generalitat per a Montcada i Reixac”. L’edil també va apuntar que al municipi “hi ha un gran dèficit sanitari en atenció primària que s’hauria d’haver cobert amb l’Hospital”, en referència a la desaparició de les urgències nocturnes al CAP de la plaça Lluís Companys i els serveis de pediatria i ginecologia. Els portaveus ecosocialistes van demanar també la construcció de l’Hospital per tal de descongestionar el Taulí i afavorir la generació d’ocupació amb la creació de nous llocs de feina.

Deixa un comentari