ICV-EUiA es postula com l’alternativa justa i solidària per sortir de la crisi

La coalició ecosocialista ha presentat oficialment la llista amb la que concorre a les municipals

Fotografia de família de tots els membres de la llista d'ICV-EUiA, amb les parlamentàries Civit i Ortiz i la presentadora, Elisa Riera

La nostra candidatura la forma gent implicada en la ciutat, il·lusionada, que no viu de la política i amb ganes de demostrar que hi ha una altra manera de fer les coses”. Així va definir l’alcaldable d’ICV-EUiA, Josep M. González, les persones que l’acompanyen en la cursa electoral cap al 22 de maig durant l’acte que va tenir lloc ahir divendres, 6 de maig, a la Casa de la Vila, que va comptar amb la presència d’un centenar de persones i va presentar l’exregidora Elisa Riera. El cap de llista va presentar els trets fonamentals del programa ecosocialista, que rep el lema “El nostre compromís és amb tu”, que es basa en tres eixos: l’atenció a les persones, un model de ciutat equilibrat i la participació ciutadana. Aquests principis es canalitzen en propostes com la sanitat universal, l’escola inclusiva i de qualitat, el dret a l’habitatge, una política “justa” de preus públics, la potenciació de la policia de proximitat, reduir la contaminació atmosfèrica o la creació dels consells municipals, entre d’altres mesures. “Venim de 12 anys en que les arques municipals han rebut més diners que mai i el govern actual l’ha malbaratat en projectes faraònics, com el de la biblioteca-auditori”.

Les diputades d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya Laia Ortiz i Mercè Civit van acompanyar González durant la seva presentació i van coincidir a destacar la importància d’anar a votar el 22 de maig a una opció “que garanteixi els drets universals”, posant èmfasi en l’ensenyament i la sanitat pública, i criticant la política de retallades i de foment del sector privat que, al seu parer, està impulsant el govern de la Generalitat, liderat per CiU. “Esteu pendents de saber si es farà l’institut Montserrat Miró, el construiran? Dependrà de quin ajuntament sorgeixi després de les eleccions, si serà còmplice de les retallades de la Generalitat o bé es rebel·li en contra d’aquesta situació”, va indicar Civit, instant la ciutadania a participar a la manifestació del pròxim 14 de maig a Barcelona contra les retallades en sanitat i ensenyament. Les parlamentàries van dir que el PSC tampoc no és una opció vàlida perquè “ha impulsat una reforma laboral injusta, retallades en les pensions i ha regalat milers d’euros a les rendes més altes”, va indicar Ortiz, qui també va acusar el grup parlamentari del PPC –d’on la regidora montcadenca, candidata a l’Alcaldia i diputada Eva García és la portaveu de la comissió de sanitat– de “frenar dues mocions nostres que instaven a accelerar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch i a aturar les retalles en matèria sanitària”.

La diputada va agrair la gent que forma la candidatura local ecosocialista “per ser valentes i presentar-vos; ens caracteritza la voluntat de servir a les persones” i va dir que l’executiu d’Artur Mas posa la crisi com a excusa per justificar les retallades però assegura que “hi ha altres opcions per reduir la despesa sanitària sense afectar els usuaris, com controlar els ingressos farmacèutics o a on van els diners públics que s’emporten els centres privats en els concerts amb l’administració”. Ortiz i Civit van assegurar que ICV-EUiA és l’única alternativa “justa i solidària” per sortir de la crisi i esperen que els resultats de les eleccions facin que els ecosocialistes siguin claus per decidir el futur govern de Montcada i Reixac. L’acte va cloure amb la presentació dels membres de la llista a través d’un audiovisual i una fotografia de família de tots els membres de la candidatura.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari