ICV-EUiA insta el govern a encapçalar les manifestacions per la sanitat

PSC i CiU defensen la via de la negociació i expressen el seu malestar per l’actitud “hostil” d’alguns manifestants cap al govern

 

 

El grup majoritari a l’oposició, ICV-EUiA, va presentar una moció al ple del 27 d’octubre per instar el govern a encapçalar i participar en les mobilitzacions convocades per la FAVMiR per reclamar la recuperació del servei d’urgències nocturn a l’ambulatori. La moció va rebre el suport de Ciutadans i Esquerra, però va ser rebutjada pels grups del govern, PSC i CiU. El PPC es va abstenir en la votació.

El portaveu de CiU, Joan Maresma, va justificar la seva absència de les mobilitzacions “per l’actitud d’alguns manifestants que ens insulten i demanen la dimissió de la regidora de Salut Pública, quan nosaltres hem deixat clar que treballarem per tornar a tenir el servei d’urgències, anteposant els interessos de ciutat als de partit”. La portaveu socialista, Carme Porro, es manifestar en el mateix sentit que Maresma i va defensar la via de la negociació entre administracions. “Lamentem que determinats comportaments facin impossible l’esperit unitari que sí s’ha donat en altres qüestions com el soterrament de la línia de França”, va concloure. El regidor d’ICV-EUiA, Òscar Gil, va demanar “valentia” als dos partits polítics “per canviar aquests percepció negativa que hi ha  al carrer participant a les mobilitzacions”.

ICV-EUiA va presentar una altra moció per demanar que els preus dels serveis que presta l’ajuntament s’ajustin a la renda i situació personal de cada família. Ciutadans i Esquerra li van donar suport, mentre que el PPC es va abstenir. El govern va votar-hi en contra perquè considera “inviable” la desgravació fiscal en tots els àmbits i diu que les ordenances ja contemplen exempcions i bonificacions en molts serveis per a determinades rendes i col·lectius. Les altres dues mocions dels ecosocialistes sobre les assignacions econòmiques als partits i la rebaixa dels sous dels càrrecs de confiança tampoc van aconseguir prou vots per prosperar.

Per la seva banda, el PPC va presentar una moció amb un paquet de mesures d’estalvi que només va comptar amb els vots favorables de Ciutadans i d’ICV-EUiA –que va votar negativament el punt 8 del document on es demana que l’Ajuntament faci la revisió del cens per retirar els ajuts a les persones que no estiguin empadronades al municipi. La no retirada d’aquest punt del text de la moció va ser el motiu pel que Esquerra va votar-hi en contra de la totalitat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari