ICV-EUiA no pactarà amb el PSC si CiU entra al govern

La coalició ecosocialista només aposta per un govern d’esquerres

El cap de llista d’ICV-EUiA, Josep M. González, ha dit avui que el seu grup només aposta per un govern d’esquerres a l’Ajuntament, sense la presència de CiU. Així ho va comunicar als representants del PSC el passat divendres en la primera reunió postelectoral que han mantingut ambdues formacions després de les eleccions. En aquesta trobada ICV-EUiA, la segona llista més votada a les municipals, va proposar un govern tripartit PSC, ICV-EUiA i Esquerra o bé un govern PSC i ICV-EUiA. Segons González, els membres del PSC van rebutjar la primera opció i, respecte la segona, van dir que dimecres els donaran una resposta definitiva.

A l’espera de la segona reunió, el cap de llista d’ICV-EUiA, creu que, ara per ara, hi ha més opcions d’un pacte entre el PSC i CiU que no pas amb la seva coalició. Tot i així, González no considera negatiu haver d’estar quatre anys a l’oposició. “Nosaltres –ha dit– tenim clar que hem de liderar el canvi que vol l’electorat i no ens importa haver-ho de fer des de l’oposició”.

Aquesta setmana és l’última de l’actual mandat municipal. Dimecres es farà el darrer Ple ordinari i dissabte tindrà lloc el ple d’investidura en què l’alcalde i els regidors prendran posessió del seu càrrec. César Arrizabalaga serà elegit alcalde amb els vots del seu grup, el socialista, i amb tota probabilitat amb els vots de CiU, que avui fa una assemblea per consensuar amb la militància la proposta de l’executiva de triar el candidat de la llista més votada. Si bé l’alcalde continuarà, el que no tindrà continuitat serà el govern de coalició entre PSC, ICV-EUiA i CiU que hi ha hagut durant els últims tres anys.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari