Impostos i taxes públiques, congelats davant el context de crisi

El govern presenta en audiència pública la proposta d’ordenances fiscals per al 2023

El govern municipal (ECP-ERC) ha decidit congelar les taxes i preus públics per al 2023
Raül Rivas

El govern municipal (ECP-ERC) ha decidit congelar les taxes i preus públics per al 2023 atenent al context de crisi. "Hem pres la decisió davant la greu situació d'incertesa que hi ha a nivell econòmic i que afecta bona part de les famílies de la localitat, malgrat que l'any vinent serà molt complicat per a l'Ajuntament", ha explicat aquesta tarda el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), durant l'audiència pública virtual de presentació de les ordenances fiscals. En la línia del que ja va apuntar el passat Ple de setembre, l'edil ha anunciat que la pujada d'interessos bancaris dels préstecs que té la corporació i, especialment, dels subministraments energètics dels equipaments, tindran un impacte molt negatiu en el proper pressupost.

"Encara estem estudiant com farem front a la situació derivada de la baixada d'ingressos i l'augment desbocat de les despeses fruit de la  inflació; les mesures a prendre per absorbir l'increment dels costos les explicarem a l'audiència de pressupostos", ha manifestat Garrido, assegurant que el govern no retallarà en despesa social. 

Tot i que els impostos no pujaran, sí que hi ha haurà alguna modificació en el text de les ordenances per adequar alguns articles a les noves normatives. En aquest sentit, l'edil ha destacat que es mantindran les bonificacions de 10 anys sense pagar l'IBI per a les llars que van instal·lar plaques solars abans de l'últim canvi de l'ordenança fet el passat exercici, que va reduir la xifra a 5 anys i a la meitat de l'import. I com a novetat, Garrido ha anunciat la incorporació de l'ordenança que regula els preus de l'espai de coworking que entrarà en funcionament al mes de gener a El Punt.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari