Iniciativa pionera per conscienciar sobre l’impacte dels residus i l’economia circular

L’Ajuntament presenta l’Ecotruck en la Setmana Europea de la prevenció de residus

L'Ecotruck, un espai mòbil de divulgació mediambiental per conscienciar sobre el canvi climàtic
Pilar Abián

Una caravana d’estiueig condemnada a anar a un dipòsit de desballestament ha estat transformada en l’EcoTruck, un espai mòbil de divulgació ambiental. Aquesta iniciativa pionera promoguda per l’Ajuntament i desenvolupada per la Regidoria d’Espai Natural amb el suport dels voluntaris de l’ADF, es va presentar dissabte amb motiu de la Setmana Europea de la prevenció de residus.

L’EcoTruck ha estat reciclat amb materials de segona mà respectuosos amb el medi ambient i és energèticament autosuficient. Al seu interior hi ha recursos educatius sobre mobilitat sostenible, biodiversitat, escalfament global i, en especial, informació sobre la gestió de residus. El disseny exterior és un dels aspectes singulars de l’EcoTruck; ha anat a càrrec de l’artista urbà Fullet, molt sensibilitzat amb projectes ambientals, que ha fet tota una tasca d’artesania pintant l’estructura de la caravana i afegint elements que li han donat una personalitat especial, com ara fustes, reciclades i pintades, enganxades a les seves parets.

 A l’ interior de la caravana hi ha recursos educatius sobre mobilitat sostenible, biodiversitat i escalfament global i també informació sobre la gestió de residus

“Aquest vehicle respon al compromís que tenim com a Ajuntament amb totes les iniciatives vinculades a lluitar contra el canvi climàtic”, va dir l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), durant la presentació de l’Ecotruck.

L’alcaldessa –acompanyada del regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell, i de la tècnica del departament Araceli Fernández– va expressar en el seu discurs el compromís del consistori amb la preservació del medi ambient i amb la reducció dels residus
Pilar Abián

Programa previst

Amb motiu de la Setmana Europea de la prevenció de residus l’EcoTruck visitarà diferents barris ofertant tallers a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i d’Andròmines. El d’aquest dimecres estarà dedicat a la reparació de bicicletes i petits electrodomèstics al mercat ambulant (de 10 a 13h). Dissabte, a Mas Duran, l’activitat girarà al voltant d’evitar la generació de plàstics i diumenge, a la plaça del Bosc de Can Sant Joan hi haurà un taller de restauració de mobles. La voluntat de l’Ajuntament és fer arribar l’EcoTruck a tots els barris i centres educatius.

A l’interior de l’Ecotruck hi ha diferents recursos divulgatius adreçat a tots els públics
Pilar Abián

Deixa un comentari