Instal·lada una nova coberta per evitar les filtracions d’aigua al Teatre Municipal

L’Ajuntament pretén acabar així amb les goteres provocades per un problema estructural

A la part superior esquerra de la imatge es pot veure la coberta instal·lada sobre la maquinària de climatització
Sílvia Alquézar
Un operari de la Brigada, reparant el sostre del vestíbul del Teatre Municipal
En aquesta imatge, feta durant una visita d'obres dels regidors Martínez i Sánchez, es pot observar la nova coberta que protegeix la maquinària de climatització de l'equipament

Les obres per acabar amb les goteres de l'edifici de Montcada Aqua, fruit d'un problema estructural i que els darrers mesos han afectat el Teatre Municipal i la Biblioteca Elisenda, són a punt d'acabar. El terrat de l'equipament, a la part on hi ha instal·lats els sistemes de ventilació i calefacció, s'ha dotat d'una nova coberta per tal d'acabar amb les acumulacions d'aigua provinents de la pluja, donat que les lloses de fibra instal·lades al terrat de l'edifici en el moment de la seva construcció havien superat el seu nivell d'impermeabilització. La intervenció, feta per una empresa externa, ha costat 16.000 euros. La Brigada Municipal, per la seva banda, està arranjant el fals sostre del vestíbul del Teatre, malmès per les goteres i, en breu, procedirà a pintar les parets i sostres de totes les zones afectades per les filtracions. D'altra banda, està previst que a la primavera se substitueixin les bateries de calor dels climatitzadors de la Biblioteca Elisenda per uns d'altres, amb major potència.

 

Intervenció justificada

La regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA) ha qualificat l'actuació de necessària per recuperar la normalitat a l'equipament. "Durant els darrers mesos hem hagut de reubicar algunes activitats al Teatre; afortunadament, no hem suspès cap funció però la situació estava arribant a un punt que ens complicava molt el dia a dia", ha dit. Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha lamentat que l'Ajuntament hagi de destinar recursos per a inversions "a arranjar espais municipals als quals no s’havia fet un manteniment adequat". L'edil també ha afegit que el complex Montcada Aqua –construït entre el 2002 i el 2009– "té problemes estructurals que avui dia encara hem d'anar solucionant".

 

Seccions:

Deixa un comentari