Jaume Teixidó: ‘Volem ajudar les empreses amb totes les eines que tinguem a l’abast’

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació trasllada un missatge de suport al teixit empresarial en l’inici del nou curs d’activitats del departament

Montcada i Reixac compta amb una dotzena de polígons industrials
Pilar Abián
Jaume Teixidó, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, durant la presentació virtual dels programes de millora de la competitivitat empresarial

"Vosaltres sou un dels pilars del nostre municipi, els que manteniu el país en marxa amb molt d'esforç malgrat les dificultats i us volem dir que no esteu sols, ens teniu al vostre costat per a tot allò que necessiteu". Aquest és el missatge que el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC), ha volgut traslladar al sector empresarial durant l'acte virtual de presentació de les noves edicions dels programes per a la millora de la competitivitat de les pime, Incomir i Digitalitza't. L'edil ha assegurat que el consistori està a la recerca de recursos supramunicipals per millorar el suport que presta a les empreses i la cap del departament, Lluïsa Casado, ha convidat el sector a fer arribar a l'Ajuntament les seves necessitats per adaptar els serveis a les seves demandes. "Ens interessa saber de primera mà les vostres problemàtiques per actuar d'acord amb el que és més prioritari perquè entenem que les problemàtiques actuals no tenen a veure amb les d'anys anteriors", ha dit.

 

Orientació en temps de pandèmia

Davant la crisi econòmica derivada de la Covid-19, Promoció Econòmica i Ocupació ha aprofitat la presentació del nou curs d'activitats per a pime que organitza anualment el departament per convidar Gemma Arcalís, representant d’Acció, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, a fer una conferència sobre el mapa d’ajudes per a empreses que atorguen les administracions públiques.

En primer terme, Arcalís ha parlat de la tasca que realitza Acció, donant suport a les pime que volen dur a terme un procés d'innovació o internacionalització: "Donem resposta als dubtes que ens plantegen respecte com exportar els seus productes, ampliar mercat o trobar vies de finançament". A continuació, Arcalís ha explicat que l'agència també recopila a diari totes les informacions sobre subvencions, crèdits i manteniment de llocs de feina a les empreses afectades per la pandèmia i ha convidat les persones interessades a contactar-hi per rebre assessorament al respecte.

 

Incomir i Digitalitza't 

Eulàlia Balañá, dinamitzadora dels programes d'innovació i millora de la competitivitat que sufraguen conjuntament el consistori i la Diputació de Barcelona, ha estat l'encarregada d'explicar els objectius d'Incomir i Digitalitza't. El primer es basa en tutories personalitzades d'un màxim de 10 hores durant les quals es treballen els processos estratègics, com ara la planificació, la revisió de procediments, la millora de processos i l'anàlisi de la competència, entre d'altres. Digitalitza’t assessora les empreses interessades a potenciar el màrqueting en línia, a crear la seva identitat corporativa o a millorar la seva presència a Internet. 

"Portem prop de deu anys fent aquests programes a Montcada i Reixac i el grau de satisfacció dels participants és força alt perquè reben una atenció personalitzada i ajustada a les seves necessitats i els objectius que es fixen són perfectament assolibles", ha explicat Balañá tot animant el sector empresarial a inscriure's a la convocatòria, oberta fins al novembre. 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari