Jordà: “Els diputats catalans hem de fer front comú”

La diputada d’ERC Teresa Jordà s’ha entrevistat amb la Plataforma i els sobiranistes locals

La diputada d'ERC Teresa Jordà atèn la premsa en presència de Relat (esquerra), el president local d'ERC, Jordi Sánchez, i Aguilar
Silvia Díaz

El grup parlamentari d’ERC ha presentat una proposició no de llei al Congrés per instar el govern espanyol a destinar una partida de 75 milions d’euros per dur a terme la primera fase del projecte de soterrament de la línia de Portbou al seu pas per Montcada i Reixac. Ho va explicar ahir dilluns, 6 de febrer, a la tarda la diputada republicana Teresa Jordà durant la trobada que va mantenir amb els responsables locals d’ERC i la Plataforma Tracte Just a la seu dels sobiranistes. “La nostra intenció és fer front comú amb la resta de diputats catalans i redactar una proposició no de llei comuna, que insti el govern estatal a incloure la partida corresponent per al primer tram del soterrament”, va apuntar Jordà, qui, sobre la possibilitat d’incloure la partida corresponent als pressupostos de l’Estat, va dir que “en política no és una qüestió de fàcil o difícil sinó de voluntats; 75 milions són diners però quan parlem d’infraestructures no en són tants”.

La parlamentària va qualificar el projecte del soterrament com “de justícia social” i va lloar la iniciativa ciutadana que va originar la Plataforma Tracte Just, a la vegada que es va comprometre amb el col·lectiu i els membres d’ERC de Montcada i Reixac a lluitar pel projecte. En nom dels sobiranistes locals, la portaveu del grup municipal, Marta Aguilar, va mostrar la confiança de la seva formació en les accions que digui a terme Jordà a Madrid.

Amb l’entrevista d’ahir, la Plataforma Tracte Just tancava una ronda de contactes amb parlamentaris al Congrés iniciada a principi de gener, amb l’objectiu de valorar la situació actual del soterrament. “Estem esperançats i satisfets amb la resposta que ens han donat els diputats, ja que hi ha unitat de criteri”, va manifestar el portaveu del col·lectiu, Jaume Relat, qui també ha avançat que la Plataforma ha entrat per registre de l’Ajuntament una petició per participar al Ple ordinari de febrer perquè els grups municipals debatin sobre la situació del projecte.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari