Jordi Sánchez: ‘Hem d’implantar un model de gestió municipal transparent i participatiu’

ERC presenta el seu nou candidat en un acte multitudinari fet a l’Auditori amb la presència d’Oriol Junqueres

L'alcaldable d'ERC, Jordi Sánchez, durant la seva intervenció, seguida des de darrera per Salvador Serratosa i Oriol Junqueres
Laura Grau
Sánchez i Junqueres, al final de la presentació

La secció local d’ERC va fer aquest divendres a l’Auditori Municipal la presentació del seu candidat a les eleccions municipals de 2015, Jordi Sánchez, que opta a l’Alcaldia per primera vegada, en substitució de Marta Aguilar, líder històrica de la formació, que abandona la primera línia de la política. En el seu debut com a candidat, Sánchez, de 45 anys, va estar acompanyat pel president d’ERC, Oriol Junqueres, i pel responsable local del partit, Salvador Serratosa, en una sala amb l’aforament complet.

Serratosa va obrir l’acte lloant la tasca feta per Marta Aguilar, portaveu del grup municipal d'ERC des del 2000, i destacant les qualitats del nou candidat, llicenciat en Història i en Ciències Polítiques i Sociologia i amb una llarga trajectòria a la política local. El president local d’ERC va recordar els bons resultats que va obtenir la formació a Montcada a les darreres eleccions europees: “Hem d’aspirar a tornar a ser la segona força més votada i, si seguim fent les coses bé, podem ser la primera”.

Sánchez va començar el seu discurs fent referència a les diferents onades migratòries que han configurat la realitat social de Montcada, generant una gran diversitat cultural, “però no podem ser sempre immigrants i esclaus dels nostres orígens, sinó que hem de ser amos del nostre destí com a poble”. L’alcaldable d’ERC va defensar una nova forma de governar que posi fi a les pràctiques actuals de corrupció i manipulació, que obri nous canals de participació ciutadana i que alliberi el potencial de creixement que té Montcada, sense deixar ningú al marge. “Hem d’implantar un model de gestió municipal transparent i participatiu”, va concloure. La intervenció de Sánchez va incloure la projecció de vídeos amb opinions de veïns i simpatitzants d’ERC sobre els punts forts i els punts febles de Montcada a com a municipi. Entre els punts a favor, el capital humà i el patrimoni natural; entre els febles, la contaminació i la fragmentació territorial causada per les infrastructures.

Junqueres, que té vincles familiars amb Montcada –el seu besavi hi va tenir vinyes i el seu germà hi viu des de fa temps–, va definir el municipi com un lloc estratègic, que connecta el Vallès amb el Pla de Barcelona. “Això el converteix en un indret privilegiat i alhora maleït si les coses no es fan bé”, va indicar. El líder republicà va establir paral·lelismes entre Montcada i el seu municipi, Sant Vicenç dels Horts, que també té una cimentera i barreres urbanístiques importants, i va explicar el procés que va seguir ERC per guanyar les eleccions en aquesta població, on es va formar una candidatura unitària de gent d’esquerres de diversa procedència. “Cada poble ha de trobar la seva fórmula guanyadora, però el més important és la implicació de la gent quan ja està farta que el seu municipi es degradi i que les oportunitats li passin de llarg”, va afegir.

Seccions:

Deixa un comentari