Jornada de debat per decidir l’ús de l’espai públic dels antics terrenys de l’empresa Valentine

La reunió, organitzada pel consistori, tindrà lloc aquest dimecres, a les 19h, al Centre Cívic La Ribera

L'antic solar de l'empresa Valentine es troba entre la Ribera i Montcada Centre Llevant
Pilar Abián
El veïnat de La Ribera i de Montcada Llevant tindrà l'oportunitat de fer suggeriments per a la urbanització de l'espai públic que s'ha de fer als antics terrenys de l'empresa de pintura, ubicada entre els dos barris. L'Ajuntament ha organitzat una jornada participativa destinada als veïns de la zona per tal que decideixin sobre els usos que tindrà l'espai públic resultant del planejament d'aquest espai.
 
L'Ajuntament ha fixat una primera reunió informativa per al proper dimecres, 16 de maig, a les 19h, al Centre Cívic La Ribera. A la sessió s'organitzaran diferents grups de treballs on els veïns podran fer les seves aportacions, decidint els usos (com ara parcs infantils, zones ajardinades, tipus de mobiliari urbà…) a la part pública d'aquest espai. Aquestes propostes seran analitzades i validades pels tècnics municipals, que redactaran un primer esborrany del projecte d'urbanització. A la següent trobada, prevista el 30 de maig, es farà el retorn de les idees presentades pels veïns.
 
L'actual propietat d'aquest espai, buit des del 2009, correspon a les branques d'habitatge de les entitats financeres BBVA i Santander i a la constructora Reyal Urbis. El Pla de Millora Urbana aprovat el 2008, concedia als propietaris el dret a construir dos torres de 15 plantes, a més d'ubicar el nou institut La Ribera a un espai que tallava la continuïtat entre els dos barris i situar l'espai de cessió municipal a una zona que estava afectada per la línia del tren i per una línia d'alta tensió. El maig del 2016 el Ple va aprovar l'anulació de llicències per forçar la propietat a negociar un nou disseny per al futur del solar. Finalment, el planejament per a aquest sector es va aprovar a principi d'aquest any després que el consistori aconseguís rebaixar les dues torres de 15 plantes a un edifici de 12 pisos l’alçada, situar la construcció del nou institut del carrer Larramendi en una zona que permeti la connectivitat entre barris i millorar la ubicació de l'espai de cessió del 10% a l’Ajuntament.
 
El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha afirmat que "el planejament aprovat al 2009 no ens semblava favorable ni positiu per al barri perquè no garantia la continuïtat de la Ribera amb el centre" i ha afegit que "si haguéssim pogut partir de zero, el projecte en seria un altre, però aquesta és la millor opció que hem pogut aconseguir tenint en compte els drets d'edificació que té la propietat". Sánchez ha expolicat que "volem comptar amb l'opinió dels veïns per tal d'afavorir la integració de la Ribera amb la resta del municipi i que facin propostes per a l'espai públic del solar". Les propostes resultants d'aquestes jornades, validades pels tècnics municipals, s'incorporaran al projecte que han de redactar i urbanitzar els propietaris dels terrenys.
Seccions:

Deixa un comentari