Jornades per reflexionar sobre la diversitat educativa

L’objectiu és donar a conèixer la realitat de les persones amb algun Trastorn de l’Espectre Autista

Les jornades se celebren amb motiu del Dia Mundial de l’Autisme, el 2 d’abril
Laura Grau

Amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, l’Ajuntament i diverses entitats locals organitzen del 13 al 16 d’abril les Jornades per la diversitat educativa amb un seguit d’activitats de divulgació, debat i reflexió per donar suport a l’educació inclusiva.

El programa

Les jornades arrencaran aquest dijous amb un taller de pictogrames a càrrec de la Fundació Adimir a la Biblioteca Elisenda, de 17.30 a 18.30h. L’endemà, hi haurà a la Casa de la Vila una taula rodona amb testimonis de persones autistes (17.30h). D’altra banda, la tercera edició de la Jornada de formació TEA es farà el 15 d’abril a l’Auditori, de 9.30 a 14.30h, i se centrarà en l’acompanyament en la comunicació i el llenguatge en l’autisme. La sessió és oberta a tothom i la inscripció s’ha de fer a través de montcada.cat.

Propostes solidàries

Les jornades per la diversitat educativa també tenen una finalitat solidària que consisteix a recollir fons per reforçar l’espai migdia dels menjadors escolars amb monitoratge de suport per a l’alumnat amb necessitats educatives especials. La primera d’aquestes activitats tindrà lloc el dia 15 al Teatre Municipal, on la companyia TEA345 representarà l’obra ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ (18h), que explica la història d’un jove amb autisme. Les entrades es poden comprar al preu de 10 euros al web teatremontcada.cat.
El programa clourà el diumenge 16 d’abril amb la primera cursa-caminada per la diversitat, que compta amb el suport de la Joventut Atlètica Montcada (JAM) i començarà a les 10h davant del pavelló Miquel Poblet. La inscripció costa 10€ i es pot fer de forma telemàtica fins al 8 d’abril. També es poden fer donatius o bé oferir-se com a col·laborador en l’organització de la prova per mitjà de la mateixa pàgina web.

Feina transversal

“Ens fa molta il·lusió posar en marxa aquesta iniciativa, que s’ha treballat de manera transversal entre molts agents socials, fet que enriqueix el projecte”, ha manifestat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP). “Volem involucrar el màxim de famílies per donar visibilitat a la diversitat que hi ha a Montcada i, alhora, conscienciar la població sobre la necessitat de garantir que tots els infants tinguin les mateixes oportunitats”, ha explicat Montse Jiménez, que forma part de la comissió de diversitats de la Federació d’Associacions de Pares i Mares (Fampa), constituïda recentment per impulsar iniciatives a favor de l’educació inclusiva.

Ens fa molta il·lusió posar en marxa aquesta iniciativa, que s’ha treballat de manera transversal entre molts agents socials, fet que enriqueix el projecte

Jessica Segovia, regidora d’Educació

Volem involucrar el màxim de famílies per donar visibilitat a la diversitat que hi ha a Montcada i, alhora, conscienciar la població sobre la necessitat de garantir que tots els infants tinguin les mateixes oportunitats

Montse Jiménez, comissió de diversitat de la Fampa
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari