L’11 de setembre a Montcada reivindica millores en les infraestructures

Prop de 50 entitats van participar a l’ofrena floral que organitza l’Ajuntament

La celebració de la Diada va aplegar ahir més de 300 persones a la plaça de l’Església per assistir al desenvolupament de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament. Durant una hora, el públic va escoltar els parlaments oficials, a càrrec de l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), i la presidenta de l’Esplai per a la Dona, Maria Ventura, així com les interpretacions del grup Musica’t. A continuació es va fer l’ofrena floral amb la participació de prop d’una cinquantena d’entitats. En el seu discurs commemoratiu l’alcalde va parlar del present i va fer un repàs a moltes qüestions d’actualitat, tant d’àmbit local com nacional i mundial. Una de les reivindicacions expressades per l’edil va ser la necessitat que es desenvolupi el nou Estatut i l’estat central faci noves inversions per a Catalunya que millorin les infraestructures.

La convidada especial a l’acte institucional de la Diada, la portaveu de l’Esplai per a la Dona, Maria Ventura, es va referir al passat. Va recordar els fets històrics que van motivar que Catalunya deixés de ser una nació al 1714 i va reivindicar, alhora, el sentiment de pàtria que es manté prop de 300 anys després. A l’acte de la Diada, Esquerra va ser l’única formació que, per segon any consecutiu, no va estar representada com a grup municipal durant els parlaments ni durant l’ofrena conjunta de l’Ajuntament, encara que sí va fer l’ofrena com a partit. En un comunicat públic el partit manifesta que la participació del Partit Popular a l’acte desvirtua el sentit d’una jornada eminentment reivindicativa, en considerar que la seva actuació política va clarament en contra dels interessos de la nació catalana. Militants d’Esquerra van desplegar durant l’acte una pancarta en record dels catalans que al 1714 van lluitar contra Felip V en defensa de Catalunya.

La celebració de la Diada, però, no tan sols va tenir com a escenari la plaça de l’Església. A les 10h militants i simpatitzants de Convergència i Unió van pujar, com cada any al Turó de Mòia, a la Serralada de Marina per hissar la senyera. I la nit prèvia a la Diada, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua a Montcada (CAL) va organitzar una marxa reivindicativa pels carrers de Montcada en la qual va participar prop d’una cinquantena de persones. La marxa està inspirada en la que es fa cada any a Osona per commemorar l’oposició de la població al Decret de Nova Planta de Felip V. Durant el recorregut es van llegir diferents fragments de textos relacionats amb l’esperit reivindicatiu de la Diada, com El Manifest de la Comissió 11 de setembre de Barcelona, el discurs de Pau Casals a l’ONU o l’Acte de sobirania de Lluís Maria Xirinacs. La presidenta de la CAL Montcada, Marta Serra, va animar els montcadencs a participar en la Comissió 11 de Setembre per preparar els actes de l’any vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari