La baixada de la producció podria afectar el conveni pactat a l’agost

El comitè d’empresa local denuncia que la direcció amenaça amb no poder mantenir l’acord avalat per la plantilla

El conveni de tancament acordat entre la direcció de Nissan i el comitè d'empresa es va votar prèviament en assemblea el passat 6 d'agost
Arxiu/Sílvia Alquézar

L’acord entre la direcció i els sindicats per ajornar el tancament de les plantes catalanes de Nissan fins al desembre del 2021 –signat el passat mes d'agost després de 90 dies de vaga indefinida– podria estar en perill. Això és el que han expressat a La Veu fonts del comitè d’empresa de la planta montcadenca. L’argument de la multinacional és que el volum de l’activitat productiva, que s’ha reprès aquest setembre, no és l’esperat. Els proveïdors que abasteixen Nissan de peces pressionen per renegociar a l’alça els preus de les comandes davant de la baixada del nombre d’unitats que es fabriquen a diari. I, d’acord amb el conveni signat partir del gener del 2021, només s’hi faran només 25, quan abans la xifra era de 180 per torn.  “Vivim amb contínues amenaces per part de la direcció”, han apuntat fonts del comitè d’empresa, que qualifiquen la gestió de la companyia de “desastrosa i ineficaç”.

Taula de reindustrialització

El 3 de setembre es va constituir la Taula de Reindustrialització, amb  presència de les administracions estatal i autonòmica, que té com a objectiu la recerca de projectes per garantir la creació d’ocupació donant preferència als empleats de la multinacional nipona. 
El nou conseller d’Indústria, Ramon Tremosa, ha reconegut contactes amb firmes de bateries elèctriques interessades en les instal·lacions de Nissan a Zona Franca. La informació no ha estat confirmada i el comitè d’empresa de Montcada vol que la proposta que pugui reeixir tingui també en compte la resta de plantes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari