La Casa de les Aigües acull una trobada de responsables metropolitans de territori

L’objectiu era compartir experiències i els projectes realitzats en diferents municipis

Trobada d'arquitectes a la Casas de les Aigües
Premsa Ajuntament

Montcada i Reixac va acollir aquest dimecres la 6a Trobada de caps d'àrees territorials i arquitectes municipals, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'objectiu de la jornada, que es va realitzar a la Casa de les Aigües, era compartir les experiències i els projectes realitzats en altres municipis i intercanviar opinions d’actualitat urbana, així com crear noves sinèrgies entre els tècnics municipals. La trobada es va centrar en reflexionar sobre el repte de la integració urbana de les infraestructures des de l’òptica tant metropolitana com municipal. L'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el gerent de l'AMB, Ramon Torra, van ser els encarregats d'obrir la jornada. A la seva intervenció, Campos va afirmar que "Montcada i Reixac és el millor exemple per mostrar com s'han d'integrar quatre línies de tren, dos autopistes i nombroses carreteres dintre d'un municipi".

Durant la jornada es van exposar casos d'infraestructures que afecten a municipis com Castelldefels, Cornellà de Llobregat o Sant Just Desvern. La cap dels Serveis Territorials del consistori, Marta Bunyesch, va explicar la realitat del model territorial del municipi, on conviuen infraestructures i zones urbanes i zones verdes. Bunyesch va proposar solucions per connectar internament el municipi amb xarxes viàries i cíviques i cosir les unitats dels barris. La tècnica municipal va exposar l'evolució d'alguns dels projectes a Montcada i Reixac com el soterrament de la C17, la integració de la N150 i el futur soterrament de la R2. L'arquitecta també va comentar altres infraestructures previstes pel Pla General Metropolità al municipi que no s'han desenvolupat com l'autovia de la Roca, l'autovia de Sant Perpètua i la via cornisa.

La cloenda va finalitzar amb els parlaments del president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui va explicar que "Montcada i Reixac és un poble amb una gran mancança de cohesió urbana però que és pot solucionar perquè té una gran potencialitat gràcies a la seva posició estratègica i privilegiada en el territori". La jornada va finalitzar amb una visita guiada dels participants al Rec Comtal i a la Casa de les Aigües.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari