La cerveseria d’estiu acollirà finalment una promoció de pisos

La constructora no ha acceptat traslladar l’edificabilitat a un altre espai del municipi

L’Ajuntament ha atorgat finalment la llicència de construcció al propietari del solar de l’antiga cerveseria d’estiu, al carrer Montiu. L’espai no es podrà mantenir com a zona verda, malgrat les reivindicacions expressades per una plataforma veïnal que ha fet en els últims mesos diverses accions de protesta reclamant que no s’edifiqui en aquests terrenys i que ha recollit més de 2.000 signatures de suport. L’inici de l’expedient es remunta a l’any 2005 quan l’Ajuntament va decidir adquirir dues finques emble-màtiques del municipi, Can Casa-mada, al car-rer Colon, i la casa Larratea, al car-rer Montiu –ambdues inclo-ses al catàleg del Patrimoni Ar-quitectònic de la localitat i que daten del segle XIX.

A canvi de mantenir aquests edificis el Consistori va traspassar el sostre edificable dels solars als terrenys de l’antiga Cerveseria del carrer Montiu. El 16 de juny del 2006 es va aprovar en Ple extra-ordinari la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en les parcel·les afectades així com el conveni amb els pro-pietaris de les finques i l’empresa municipal Montcada Òptima. La Junta de Govern Local ha donat autorització al propietari per construir 20 habitatges a preu lliure i 8 a preu concertat, a més d’una seixantena d’aparcaments. Segons el president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent (PSC), “el Consistori ha fet gestions per intentar traslladar el sostre edificable a un altre punt del municipi, però finalment no ha estat possible arribar a un acord amb el propietari”.

La concessió de la llicència de construcció al propietari del solar de l’antiga cerveseria d’estiu ha propiciat les crítiques d’ICV-EuiA, el grup majoritari en l’oposició. Els ecosocialistes acusen especialment CiU i el seu cap de llista, Joan Maresma, “d’haver enganyat la ciutadania dient durant la campanya electoral que recuperaria el terreny sabent que no seria possible”. El portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Josep Maria González, considera que el desenllaç d’aquest afer posa en evidència que el govern municipal no té cap voluntat de recuperar el diàleg amb els veïns ni promoure la seva participació.

Maresma, en nom de CiU, ha contestat ICV-EUiA dient que en aquest procés, “els únics que han canviat d’opinió han estat els ecosocialistes”. El regidor ha recordat que quan es va aprovar l’operació urbanística que permet la construcció dels pisos a la cerveseria d’estiu, al juny del 2006, ICV-EUiA va votar-hi a favor, ja que formava part del govern municipal de l’anterior mandat. Maresma també ha explicat que el seu grup ha fet el possible per convèncer el propietari dels terrenys de l’antiga cerveseria del carrer Montiu perquè traslladés l’edificabilitat a un altre espai del municipi, però la constructora finalment no ha acceptat aquesta opció.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari