La Colla Mitjana estrenarà gegants aquesta temporada en el marc de la celebració del seu vintè aniversari

L’entitat presenta el programa previst al llarg del proper any i els projectes de futur

Membres de la Colla Mitjana, amb els gegants Elisenda i Guillem
Pilar Abián

La creació d’uns nous gegants que donin vida a Elisenda i Guillem Ramon de Montcada és una de les novetats presentades per la Colla Mitjana de Gegants de cara a aquesta temporada en què el col·lectiu celebrarà el seu 20è aniversari així com els 35 anys de les figures actuals, obra de Gabriel Ruiz. El programa d’activitats per commemorar l’efemèride i els projectes de futur de l’entitat es van presentar dissabte a la tarda a l’Auditori Municipal.

L’encàrrec de renovació dels gegants, per tal que siguin més fàcils de transportar i més segurs per a les persones que els han de dur, l’ha assumit l’artista terrasenc Jordi Grau, del taller Drac petit, i el cost de la intervenció l’assumeix l’Ajuntament com a propietari d’aquests elements tradicionals. La construcció de l’estructura de la geganta s’ha fet amb una partida d’inversions del 2018 i en els pressupostos participatius recentment aprovats hi ha 35.000 euros per a cultura popular que, en part, es destinaran a fer el gegant Guillem i els vestits corresponents.

Propostes

El president i cap de la Colla Mitjana gegantera, Josep Martínez, va explicar dissabte la voluntat del col·lectiu de fer crèixer l’entitat per tal de consolidar al municipi “una de les tradicions populars més arrelades que hi ha a Catalunya i part del nostre patrimoni immaterial”, va dir. El vocal del grup, Albert Carandell, va ser l’encarregat d’explicar les fites marcades per a la nova temporada i el futur més immediat. L’acte central del 20è aniversari es farà el 19 d’octubre a la tarda amb una gran festa que comptarà amb la participació de diverses colles geganteres, capgrossos, trabucaires i grups de dansa tradicionals. Al maig, d’altra banda, la colla presentarà la seva candidatura a l’assemblea comarcal gegantera perquè Montcada i Reixac pugui acollir al 2020 –coincidint amb els 130 anys d’aquesta tradició a Catalunya– la XXV Trobada del Vallès.

Un altre dels projectes de l’entitat és potenciar el ball de gegants com a part essencial de l’espectacle i crear un seguici que aculli castellers, bastoners i tot tipus de cultura popular. “Volem potenciar el fet geganter a Montcada i adaptar aquesta tradició a l’actualitat amb nous elements innovadors”, va dir Carandell. La colla va recordar que les persones que es vulgui afegir a l’entitat es poden posar en contacte amb ella a través de les seves xarxes socials.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari