La comarca presenta un pla de mesures preventives i reactives per fer front a les dificultats del món empresarial

El Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental es reuneix amb la directora general d’Indústria de la Generalitat

L'alcaldessa de Montcada, segona per la dreta, durant la seva intervenció
Premsa Ajuntament

El Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, integrat per les administracions locals i el conjunt d’agents socials i econòmics del Vallès Occidental, es van reunir ahir amb la directora general d’Indústria, Matilde Vilarroya, per presentar quatre projectes amb l'objectiu de donar una resposta efectiva a les noves situacions i dificultats del sector empresarial. Aquests quatre projectes són resultat de les sessions de treball realitzades recentment amb les entitats membres del Pacte en les quals han participat l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ECP) i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC).

Les quatre actuacions proposades, amb una durada de 3 anys, tenen com a objectiu activar programes i recursos per tal de prevenir, anticipar i minimitzar els impactes que suposen els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) tant per als treballadors com per a les empreses; apropar les tecnologies digitals a les indústries i la ciutadania; revitalitzar els espais productius del Vallès Occidental, per transformar els polígons en espais productius integrats al sistema urbà i fer que siguin atractius per a la indústria del futur i, finalment, sensibilitzar al conjunt de la societat de la importància del sector industrial a la comarca.

L'alcaldessa de Montcada va ser l'encarregada d'explicar a la reunió amb Vilarroya la primera de les actuacions proposades. “Aquest pla preveu establir mecanismes de detecció i anticipació de possibles casos de crisi empresarial i abordar-los de forma concertada”, va dir Campos, tot afegint “entre tots hem de minimitzar l’impacte social i econòmic dels processos de deslocalització i tancament industrial”.

 

Context

Un total de 1.171 treballadores i treballadors de la comarca del Vallès Occidental es poden veure afectats per diferents ERO actualment en marxa. A l'empresa de Montcada Te Connectivity n'hi ha un que afecta 94 treballadors i treballadores- i a General Cable, 153 persones. També s’ha confirmat una deslocalització a l’empresa de Sant Quirze del Vallès Huayi Compressor –amb afectació inicial a 164 persones i una reestructuració a la seu de la multinacional Continental a Rubí que pot repercutir en 760 empleats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari