La comissió d’habitatge per fer front als desnonaments es reunirà cada tres mesos

El grup de treball l’integren representants dels grups municipals, de diferents departaments de l’Ajuntament, de la PAH, Càritas i la Favmir

La PAH atén cada dimecres consultes d'afectats per la hipoteca al Kursaal
Arxiu/Lluís Maldonado
La PAH es reuneix els dimecres de 18 a 20h al Kursaal

La comissió d’habitatge per a persones de Montcada i Reixac afectades per les hipoteques es va constituir ahir dimarts, 6 de maig. El grup de treball l’integren representants de les regidories d’Habitatge i Serveis Socials, dels grups municipals amb representació al consistori i del denominat tercer sector: la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) i Cáritas, organització que gestiona el servei de mediació hipotecària impulsat per la Mancomunitat Intermunicipal de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac.

La comissió es reunirà cada tres mesos i la pròxima trobada està previst que es convoqui abans de les vacances d’estiu. A la reunió d’ahir, els serveis municipals, Cáritas i la PAH van explicar quines són les actuacions que duen a terme per col·laborar amb les persones afectades per una execució hipotecària perquè no poden fer front als pagaments. “Amb la creació de la comissió donem compliment a la moció aprovada per Ple que instava a constituir aquest grup de treball, amb el qual pretenen donar a la ciutadania el millor assessorament possible, creant un canal únic d’actuació combinant tots els serveis que oferim des del consistori i les entitats”, ha manifestat el regidor d’Habitatge, Jonathan Martín (PSC).

Des de la Regidoria d’Habitatge es va explicar als assistents les reunions que el govern local ha mantingut amb entitats bancàries, així com els convenis que l’Ajuntament té signats amb la Generalitat per tal de captar pisos que actualment tenen els bancs i caixes en propietat. “Estem pendents que la Generalitat i la Sareb signin un conveni per tal de donar compliment a la moció aprovada al Ple al desembre de l’any passat, per tal que l’Ajuntament pugui gestionar el parc d’habitatges que la societat té a Montcada i Reixac”, ha indicat Martín. L’edil també va avançar que l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat que quan hagi d’adjudicar els pisos de protecció oficial que té a Montcada i Reixac ho comuniqui al consistori per tal de donar prioritat als veïns del municipi.

A la reunió, des de Serveis Socials es va explicar quins són els ajuts d’emergència que dóna aquest departament a les persones afectades per un desnonament i Cáritas va informar sobre el funcionament del servei de mediació hipotecària que s’ofereix a la delegació de Creu Roja de Cerdanyola, que des de la seva posada en marxa al setembre del 2012 ha atès 96 casos de Montcada i Reixac. La PAH, per la seva banda, compta amb un servei d'atenció a l'espai Kursaal de Can Sant Joan cada dimecres, de 18 a 20h, i els divendres, de forma quinzenal, fa sessions informatives obertes al públic que es fan a l'ABI, també a les 18h, i en què participen advocats i assessors que col·laboren altruïstament amb l'organització.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari