La consellera de Salut afirma que el nou ambulatori és la casa de tots

Marina Geli, i l’alcalde van inaugurar el 30 de març el CAP Les Indianes.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Les Indianes “és la casa de tothom i per això s’han de construir edificis que combinin la funcionalitat amb l’estètica”. Així es va expressar el 30 de març la consellera de Salut, Marina Geli, a l’acte d’inauguració del nou ambulatori de Pla d’en Coll. La titular de Salut de la Generalitat va destacar que la sanitat i l’educació són els principis fonamentals que “garanteixen la igualtat d’oportunitats” i va defensar l’aposta de l’executiu català per les polítiques de cohesió social. L’acte oficial va comptar amb la participació de centenars de persones.

En el seu torn de parlaments, l’alcalde va destacar la importància del nou CAP “per garantir l’assistència sanitària de tot Montcada, un municipi que està en vies de creixement” i va recordar que, per acostar aquest espai a la població, l’Ajuntament va posar en marxa diverses opcions de transport públic, a la vegada que ha avançat que al costat de l’ambulatori es construirà un nou aparcament. Tant Arrizabalaga com Geli van dir que la millora del sistema sanitari a Montcada es tancarà amb la posada en marxa de l’hospital comarcal Ernest Lluch. La consellera va dir que “estem en condicions d’afirmar que les obres de l’hospital començaran l’any 2008 i en dos anys més estarà en marxa”. A més, la consellera va dir que el centre hospitalari donarà cobertura també a Badia, a més de Cerdanyola, Ripollet i Barberà.

Sobre el nou ambulatori de Montcada, la consellera va avançar algunes novetats que s’hi introduiran pròximament, com un taller psicoeducatiu per a persones amb problemes d’ansietat, control de proves de les persones amb patologies del cor que es tracten amb sintró i la consulta oberta d’infermeria als instituts del municipi. Geli va dir que, a nivell de personal, “el nou CAP està dimensionat tant per acollir la nova població que ha d’arribar a Montcada com també per donar servei a les persones que estan de pas pel municipi o hi treballen”.

El nou ambulatori ha suposat una inversió de 2,3 milions d’euros i es va posar en marxa el 26 de març. L’equipament atén especialment els veïns de Mas Rampinyo i Terra Nostra i compta amb 7 metges de capçalera, 2 pediatres, 9 infermers, 1 odontòleg, 1 auxiliar d’infermeria i 7 auxiliars administratius. El CAP té 1.400 m2 de superfície, distribuïda en dues plantes amb un pati central a través del qual s’articulen les consultes i les sales d’espera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari