La CUP i l’equip de govern mostren el seu suport al montcadenc encausat per una protesta estudiantil

Els fets es remunten a l’any 2013 i el Ministeri Fiscal li demana 11 anys de pressó per una tancada al Rectorat de l’UAB

Josep G. va explicar els fets que va passar a l'any 2013
Rafa Jiménez

Josep G., el veí de Montcada a qui el Ministeri Fiscal demana 11 anys de presó per participar al 2013 en una tancada a la Universitat Autònoma de Barcelona, va rebre el suport de la CUP i de l'equip de govern en un acte que es va fer davant la Casa de la Vila i al que es van afegir una vintena de persones a títol individual. Els fets es remunten a l'abril de l'any 2013 quan 200 estudiants es van tancar durant un mes al Rectorat de l'UAB demanant l'aplicació d'unes mocions aprovades al consell de govern de la universitat en defensa de l'educació pública. Fruit d'aquella reivindicació, el Ministeri Fiscal va decidir encausar 27 dels participants a la tancada (25 estudiants, un treballador administratiu de la universitat i un docent investigador), demanant penes de presó d'entre 11 i 14 anys i multes globals que s'apropen als 500.000 euros. Entre els encausats, es troba el montcadenc Josep G., qui va intervenir a l'acte que es va fer aquest dimarts per explicar els fets i va agrair que la CUP hagi presentat una moció de suport als 27 encausats que es sotmetrà a votació durant el Ple d'aquest dijous (19.30h) i que rebrà el vot favorable dels partits integrants del govern municipal. Josep G. qualifica tot aquest procés com "un judici polític que pretén callar les veus discordants i més potents del moviment estudiantil" i va expressar que, en el cas d'entrar finalment a la pressó, ho farà amb "la consciència tranquil·la i convençut de que ho tornaria a fer amb l'objectiu de defensar la universitat pública".

L'acte de suport va comptar amb una representació del govern municipal formada pels regidors Jordi Sánchez (ERC), Mònica Martínez (ICV-EuiA-E), Sergi Martín i M. Mar Sempere (ambdós de Círculo de Montcada). Una integrant de la CUP va agrair el suport mostrat per l'equip de govern i va llegir un manifest de rebuig contra una petició de penes que va qualificar de "desmesurades". En el seu text, la representant cupaire també va defensar l'educació com "un dels pilars bàsics per a la transformació social". La moció que es debatrà aquest dijous al Ple corresponent al mes de setembre també s'ha presentat a altres municipis dels que són originaris els encausats i forma part d'un moviment de suport conegut com '27 i més'.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari