La deixallera municipal va rebre l’any 2006 més de 15.000 entrades
L’entitat que gestiona l’equipament, Andròmines, ha presentat la memòria d’activitat de l’any passat
La deixalleria municipal va rebre al llarg de l’any passat un total de 15.084 entrades, una xifra molt superior a les 9.600 registrades al 2005. Des de la seva posada en funcionament l’any 2002, el servei, ubicat al polígon de la Ferreria, ha mantingut una tendència de creixement constant. L’entitat que gestiona l’equipament és Andròmines, que ha presentat la memòria del 2006 destacant que els ciutadans cada vegada estan més conscienciats de la necessitat de reciclar els materials.
Segons la memòria d’Andròmines, els principals usuaris de la deixalleria són particulars. Pel que fa al servei municipal de recollida de residus, al 2006 es van registrar 764 entrades, un 10% més que l’any anterior. La tècnica de medi ambient d’Andròmines, Núria Sau, ha indicat que l’elevada xifra d’entrades es deu a “una major conscienciació dels ciutadans respecte als residus, que ara tenen clar que hi ha materials que només es poden tractar a les deixalleries”. Sau també destaca l’important creixement del servi de mini-deixalleria, que ha arribat als més de 8.700 usuaris, més del doble que al 2005.
Els objectius d’Andròmines per al 2007 es basen en la disminució de la quantitat d’impropis de les classificacions de residus, a través de la correcta informació i acompanyament dels usuaris de la deixalleria i mini-deixalleria. Un altre repte, segons Sau, és “conscienciar els ciutadans de la necessitat de reutilitzar els materials, que entenguin que el que ja no fan servir potser altres persones li troben una utilitat”.
La deixalleria municipal està situada al polígon La Ferreria i obre de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda menys dimecres al matí i també funciona dissabte al matí. La mini-deixalleria és un servei itinerant de recollida de residus que cada dia, de dimarts a dissabte, s’instal·la a un barri. Aquests dos serveis els gestiona Andròmines, una associació d’inserció sociolaboral de col·lectius amb risc d’exclusió social que es dedica a la gestió i recuperació de residus urbans, com ara, roba, mobles o equips d’informàtica.