La Diputació mesura amb una càmera d’alta precisió els focus de soroll en dos punts del municipi

La intervenció s’ha fet a petició del consistori

Tècnics de la Diputació i el regidor de Medi Ambient, durant les medicions sonores fetes des d'un terrat del carrer Bifurcació
Pilar Abián

Determinar el nivell de soroll que emeten indústries com la de Lafarge, les vies de tren i el trànsit és un dels objectius de les medicions que divendres al matí va fer la Diputació de Barcelona a dos punts del municipi, els carrers Bifurcació (Can Sant Joan), i de les Aigües (la Ribera). El fet que es triessin aquests emplaçaments respon a què hi coincideixen totes les fonts sonores esmentades. Per realitzar aquesta anàlisi es va utilitzar una càmera d’alta tecnologia dotada de 375 micròfons, que es va instal·lar durant poc més d’una hora al terrat de dos edificis. Tècnics de la Diputació i de l’Ajuntament van supervisar la intervenció, feta a petició del consistori.

Segons ha indicat el regidor de Medi Ambient, José Domínguez (Círculo), el que pretén la medició és “saber amb precisió les emissions acústiques que provenen de cada focus, perquè les mesures amb un sonòmetre convencional ens indiquen el soroll global, la suma de la totalitat”. L’edil ha afegit que aquesta informació és clau per saber l’impacte que cada activitat té en la població.

Les medicions es van fer en la franja matinal perquè és quan els principals focus estan a ple rendiment, ja que a la nit no hi ha circulació ferroviària i el trànsit de vehicles disminueix considerablement així com el ritme productiu a la cimentera. El resultat de les gravacions no es coneixerà fins d’aquí a uns dies, un cop els tècnics hagin processat la informació.

Els representants locals han agraït a la Diputació el seu interès per fer les medicions acústiques tenint en compte que es tracta d’un procediment molt costós que s’ha fet a pocs municipis de Catalunya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari