La diputada Eva García presenta els acords entre CiU i el PPC al Parlament de Catalunya

La parlamentària montcadenca diu que abans de final d’any el govern català informarà sobre les prioritats en inversions

Eva García, al centre, amb una còpia de l'acord establert entre el PPC i CiU, en presència dels altres dos regidors populars de Montcada
Silvia Díaz

La diputada del PPC al Parlament de Catalunya i portaveu del grup municipal a Montcada i Reixac, Eva García, assegura que el seu partit ha aconseguit que el govern de la Generalitat, liderat per CiU, que doni prioritat al futur institut Montserrat Miró, al nou ambulatori i a l’Hospital Ernest Lluch a l’hora de plantejar les inversions d’aquest mandat. “Des del PPC hem aconseguit que abans de la fi del 2012, el govern ens presenti un informe per saber quines són les seves prioritats i la viabilitat econòmica de tirar endavant aquests projectes”, ha manifestat García, qui no s’ha aventurat, però, a afirmar que aquestes actuacions seran una realitat durant aquest mandat, ja que “els deutes i les hipoteques que ens ha deixat el Tripartit són molt elevades”, ha indicat la parlamentària durant una roda de premsa feta aquest dimarts, 21 de febrer, acompanyada dels altres dos regidors del PPC a Montcada i Reixac –Cristino García i Pilar Gil– per donar compte de l’acord que els populars al Parlament han signat amb CiU per abstenir-se en la votació dels pressupostos autonòmics.

L’edil ha tornat a criticar les declaracions que el govern municipal va fer el 16 de febrer passat, assegurant que les tres actuacions estaven incloses al catàleg de prioritats de l’executiu autonòmic per a aquest mandat: “El que s’ha aconseguit, i ho ha fet el PPC, –explica García– ha estat un catàleg de prioritats en matèria de centres educatius i sanitaris, a més, el PSC al Parlament ha votat en contra de l’acord; no entenc perquè l’alcaldessa es vol penjar medalles que no li corresponen”. La parlamentària també ha avançat que formarà part d’una comissió de seguiment per saber “com estan minut a minut” els projectes.

Un altre dels punts de l’acord establert entre el PPC i CiU diu que al llarg d’aquest exercici pressupostari hi haurà una aportació extra per als ajuntaments en el Fons de Cooperació Local. L’edil ha indicat que, gràcies al PPC, el 30% de la futura taxa turística que entrarà en vigor es destinarà a les administracions locals. Altres acords són mesures orientades a la recuperació econòmica i de reducció del dèficit; la racionalització del sector públic; al suport als centres de treball i educatius respecte les persones amb necessitats educatives especials; la millora del pressupost destinat per a les víctimes del terrorisme o ajornar la implementació del nou cànon de l’aigua perquè els ajuntaments tinguin temps per adaptar-se a la nova norma. Respecte les noves taxes i impostos, García ha destacat la de medicaments i ha manifestat que “a través de la nostra intervenció quedaran fora de pagar l’euro per recepta les persones de sectors més desfavorits”. La taxa sanitària està previst que entri en vigor el 16 de maig.

Deixa un comentari