La direcció i els sindicats treballen contra rellotge per intentar arribar a un acord

Sota la mediació de Treball, ambdues part negocien des d’aquest dimarts una possible solució, després que divendres passat acabés el període de consultes per aplicar l’ERO

La plantilla de Nissan porta més de 90 dies de vaga per defensar els seus llocs de feina
CCOO Nissan

La direcció i els sindicats de Nissan treballen des d’aquest dimarts a contrarellotge, sota la mediació del Departament de Treball de la Generalitat, per arribar a un acord sobre el tancament de les plantes a Montcada i Reixac, Barcelona i Sant Andreu de la Barca, que suposa l’acomiadament de 2.500 treballadors i la destrucció de 20.000 llocs de feina indirectes.

La part més conflictiva de la negociació fa referència a la data d’inici dels acomiadaments. Nissan ha acceptat mantenir obertes les factories fins a finals del 2021 i reprendre la producció l’última setmana d’agost, tot i que vol anar reduint la plantilla a partir de gener de l’any vinent. Per la seva banda, el comitè d’empresa vol que la multinacional japonesa es comprometi a no fer acomiadaments traumàtics fins al desembre del 2021 amb l’objectiu de guanyar temps per trobar un possible inversor industrial.

La direcció va donar per finalitzades les converses el passat divendres, una vegada finalitzat el període de consultes de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que l'empresa pot aplicar amb o sense acord amparada per la Reforma Laboral. L’última oferta de la marca automobilística inclou unes indemnitzacions de fins a 60 dies per any treballat, però va advertir que, en cas de ser rebutjada, s’ajustaria a la legalitat de 20 dies per any i el tancament de les tres plantes es produiria a finals del 2020. Els sindicats han qualificat de “xantatge” la proposta de la multinacional nipona, però s’han mostrat oberts a seguir negocionant “un possible acord que mantingui els llocs de feina i asseguri un futur industrial”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari