La direcció proposa ajornar el tancament fins al juny del 2021

Els sindicats responen que sense la retirada de l’ERO, no hi ha possibilitat de negociació

Protesta de Nissan davant la Delegació del Govern a Barcelona
CCOO Nisan
Aquest dimecres es compleixen 80 dies de l'inici de la vaga indefinida dels treballadors de la planta del Pla d'en Coll

La direcció de Nissan Motor Ibérica ha traslladat avui als representants sindicals l'endarreriment del tancament de les plantes de la multinacional a Barcelona –Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac– fins al juny de l'any vinent. L'empresa s'ha compromès amb la plantilla a no fer cap acomiadament fins al desembre d'enguany a canvi que els treballadors abandonin la vaga indefinida que demà compleix 80 dies.

Aquestes han estat les propostes que ha traslladat el responsable del desmantellament industrial de Nissan a Barcelona, Frank Torres, durant la tercera reunió de mediació que han mantingut l'empresa i els sindicats, convocats pel Departament de Treball de la Generalitat. També inclouen les indemnitzacions en cas de no aconseguir reindustrialitzar les plantes, retirar la vaga i el retorn a la feina al setembre, així com la creació d'un taula amb els sindicats i l'administració perquè el Centre Tècnic Europeu de Nissan i el Centre de Compres es quedin a Catalunya,

Resposta dels treballadors
El comitè d'empresa no ha variat, però, el seu posicionament després de rebre les propostes de la direcció. "No negociarem mentre no es retiri l'ERO, i ara no és moment de parlar d'indemnitzacions", ha manifestat un dels portaveus del comitè de Montcada, Javier Adalid, qui apunta a "una possible judicialització del conflicte i que sigui la justícia qui decideixi", ha dit.

Deixa un comentari