La dotació de carrils bici comença amb les obres de la Ronda de les Escoles

L’Ajuntament també ha adjudicat el projecte de la xarxa ciclable

La construcció de la Ronda de les escoles ha començat i les obres ja són visibles al carrer Castelló i al lateral de la C-17. Els treballs els executa l’empresa Movir30, per un pressupost de 201.770 euros, finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat. El projecte preveu enllaçar a través d’un carril per a bicicletes els equipaments actuals i futurs de la zona del Pla d’en Coll –el CAP, la Biblioteca, el pavelló Miquel Poblet i el nou institut– en una longitud aproximada de 1.100 metres.

 

El recorregut discorrerà pels carrers Pla de Matabous, Castelló, Camí de la Font Freda, Girona, Tarragona, Barcelona, passatge Menorca i carrer d’Alacant. Tots els carrils bicis seran de doble sentit a excepció dels carrers Girona i Tarragona. El projecte preveu l’adopció de tres tipus de vies ciclistes atenent a les característiques dels carrers. Al passatge Menorca hi haurà una zona de circulació en la qual els vianants tindran prioritat en tota la calçada però estarà permès l’ús de la bicicleta. Tota la xarxa estarà senyalitzada per facilitar l’accés als unts d’interès de l’entorn més proper.

 

Xarxa ciclable. Les obres del projecte més ambiciós que es finança a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), la xarxa ciclable, s’han adjudicat a l’empresa Paexba, per un import de 310.415 euros (sense IVA), d’entre les 14 ofertes que hi optaven. La xarxa tindrà una longitud de 5 quilòmetres i per dur a terme l’actuació es faran intervencions a la via pública per tal que els ciclistes puguin circular amb seguretat des de Terra Nostra o Mas Rampinyo fins a Can Sant Joan. “La xarxa dóna resposta a una demanda social perquè a Montcada hi ha un gran ús de la bicicleta i amb aquesta actuació en fomentem el seu ús per a desplaçaments curs”, ha expressat la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo (PSC), qui també ha destacat que la infraestructura està pensada per complementar-se amb el transport públic.

 

A través de carrils bici –situats en la calçada o en la vorera– hi haurà itineraris en convivència amb vianants i itineraris en convivència amb vehicles motoritzats (zona 30), quedaran connectades les parades d’autobús, que s’adaptaran a les persones amb mobilitat reduïda, i les estacions de tren, així com els principals equipaments públics, i els polígons industrials. Alguns carrers hauran de canviar de sentit i s’hi construiran passos elevats per als vianants i els ciclistes. Els nous itineraris per a ciclistes quedaran connectats amb els trams ja adaptats a la circulació amb bicicleta, com el passeig de la ribera del Besòs i el vial del Ripoll.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari